Polis süsü verip dolandırıcılık yapan 2 şüpheli tutuklandı

Elazığ'da telefonla kendilerini polis olarak tanıtıp, korkutarak 4 kişiden yüklü miktarda para ve altın dolandırıcılığı yapan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2015 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis süsü verip dolandırıcılık yapan 2 şüpheli tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Elazığ'da telefonla ağlarına düşürdükleri kişilere kendilerini polis olarak tanıtan 2 şüpheli, 4 kişiden 82 bin lira, bin dolar, 500 Euro ve 50 bin liradan fazla ziynet eşyası dolandırdı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, durumu polise bildirdi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelileri bulmak için çalışma yaptı. Yapılan çalışmada şüphelilerin paraları alırken güvenlik kameraları kayıtlarına ulaşan polis, şahısların eşkalini tespit etti. Polis, şüphelilerin Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde benzer bir olaya karışan M.V.B. (22) ve M.O.G. (25) olduğunu belirledi. Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da yakalanan şüpheliler, Adıyaman'da karıştıkları olayın teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Serbest kalan şüphelileri, adliye çıkışı Elazığ polisi gözaltına aldı.

Elazığ Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin, suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber