Bilecik Valiliği, taşımalı eğitimde yüzde 100 çark etti

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyce köylüleri 'taşımalı eğitim merkez'i olmak için yaklaşık 200 bin YTL harcadı. Buna 1 Ocak'ta onay veren Bilecik Valiği, 29 Eylül tarihinde geri adım attı

Bürokrasinin son kurbanı Bilecik'in Beyce Köyü'nde yaşayanlar oldu. Köylülerin verdiği maddi ve manevi destekle kapasitesi 181 kişiye çıkarılan Beyce okulu valilik tarafından 1 Ocak'ta taşımalı eğitim merkezi ilan edildi. Ancak aynı valilik aradan 10 ay geçtikten sonra bu izni iptal etti. Beyci Köyü muhtarı Tevfik Çelik, bu kararın alınmasından dolayı çevre köylerin muhtarlarını suçluyor. 181 kapasiteli okulda 40 öğrenci eğitim görüyor.

Taşımalı eğitimin merkezi olmak isteyen Beyceliler 'Eğitime yüzde 100 Destek Kapmanyası' çerçevesinde yaklaşık 200 bin YTL harcayarak

okullarına ek derslik yaptırdı. 200 öğrenci kapasiteli, sekiz dersliği, bir yemekhanesi ve bir anasınıfı olan okul, yapımı 22 Mayıs 2005'te tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Okul, Bilecik Valiliği'nin 1 Ocak 2006'da verdiği 'olur'la taşımalı eğitim merkezi okulu oldu. Dokuz öğretmenle bir anaokulu öğretmeni atanan okul için taşıma ve yemek ihaleleri yapıldı. Okula Beyce ve Necmiye Köyü'nde bulunan 40 öğrenci kayıt yaptırdı. Taşımalı eğitim kapsamında bağlanan diğer köylerle birlikte okula gelmesi gereken öğrenci sayısı 181 olarak belirlendi. Okulu eğitime, Vali ve Milli Eğitim Müdürü açtı. Ancak Bilecik Valiliği 29 Eylül 2006 tarihinde daha önce verdiği karardan vazgeçerek, Beyce Köyü okulunu taşımalı eğitim merkezi olmaktan çıkardı. Bu kararla birlikte Beyce'ye gelen öğrenciler yeniden Bilecik merkezine taşınmaya başlandı.

Çelik: Maliyeti çok büyük

Beyce Muhtarı Tevfik Çelik, valiliğin bu kararına, taşıma kapsamında yer alan bazı köylerin muhtarlarının karşı çıkmasının neden olduğunu iddia etti. Çelik, "Muhtarların etkisiyle köyümüze yapılan taşımalı eğitim iptal olmuştur. Bu karar nedeniyle her gün öğrenciler 130 kilometre fazla yol yapacak, bu da devletin ayda 400 bin YTL ödeme yapmasına neden olacak" dedi. Sorunu çözmek için Meclis'te görüşmeler yapan Çelik, kente müffettiş gönderilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber