HSYK, Öz'ün 'şaibeli servetinin' peşine düştü

Firari eski savcı Zekeriya Öz'ün gelir-gider hesapları arasında 624 bin lira orantısızlık saptandı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK, Öz'ün 'şaibeli servetinin' peşine düştü

ERHAN ÖZTÜRK

Öz'ün yıllık 147 bin lira şaibeli kazanca sahip olduğunu tespit eden HSYK, dava açılması için Yargıtay'a başvurdu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak ve "Darbeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan ancak Almanya'ya kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün "orantısız servet"e sahip olduğu ortaya çıktı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) FETÖ üyesi firari Zekeriya Öz hakkında haksız mal varlığı edindiği gerekçesiyle Yargıtay'a başvurdu.

GELİR-GİDERDE DENGESİZLİK

HSYK'nın açtığı soruşturmada mal varlığı şaibeli çıkan Öz'ün haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Buna göre; firari eski savcı Öz'ün 2009-2013'teki 4 yıllık kazancı 401 bin liraydı. Ancak bu sürede yaptığı harcamanın 439 bin lira, yaptığı yatırımın ise 586 bin lira olduğu ortaya çıktı. Zekeriya Öz'ün geliri ve gideri arasında 624 bin lira orantısızlık tespit edildi. Buna göre Zekeriya Öz'ün, yıllık 156 bin lira tutarında kaynağı belli olmayan bir kazanca sahip olduğu ortaya çıktı.

SERVETİNİN KAYNAĞI BELİRSİZ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bu tespitlerin ardından harekete geçerek, eski savcı Zekeriya Öz'ün kaynağı belirsiz ve şaibeli serveti hakkında dava açılması için Yargıtay'a başvurdu. Öz, kaçtığı yurtdışında lüks araçlarla çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmıştı.

DUBAİ VE BUGATTİ

Hatırlanacağı üzere, Zekeriya Öz beraberindeki 8 kişiyle Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yapmıştı. Çölde safariye çıkan grubun, 77 bin liralık faturasını ise bir inşaat şirketinin ödediği öne sürülmüştü. Toplam otel harcamaları olan 31 bin 588 $ (68 bin 500 TL) ile ilgili Öz, "Kendi param" dediyse de bunu ispatlayamamıştı. Zekeriya Öz, yine geçtiğimiz aylarda Instagram hesabından fiyatı yaklaşık 7 milyon lira olan Bugatti Veyron marka bir araç önünde çektiği fotoğrafını paylaşmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber