Kömür çıkartırken kayanın altında kalan Kıbrıs gazisi toprağa verildi

ZONGULDAK'ta, evinde yakmak için mahalle arasındaki kayalık bölgede kömür kazarken üzerine düşen kayanın altında kalan Kıbrıs gazisi emekli madenci 62 yaşındaki Mustafa Sağır'ın cenazesi, askeri törenle toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kömür çıkartırken kayanın altında kalan Kıbrıs gazisi toprağa verildi

Asma Mahallesi Kömür Sokak'ta dün meydana gelen olayda, eşiyle birlikte mahalle arasındaki toprak alanda sebze yetiştiren Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli maden işçisi Mustafa Sağır, kömür çıkarmak için kayalık yamacın altındaki toprağı kazmaya başladı. Bu sırada altı boşalan yamaçtaki kayalar, Mustafa Sağır'ın üzerine düştü. Başı, büyük kaya parçası ile yandaki su borusu arasında sıkışan Mustafa Sağır, olay yerinde yaşamını yitirdi. Mustafa Sağır'ın cesedi, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu çıkartıldı. Eşinin ölümüne tanık olan Nuran Sağır ise güçlükle sakinleştirildi.

Kıbrıs gazisi ve 2 çocuk babası Mustafa Sağır'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı otopsinin ardından yakınları tarafından hastane morgundan alındı. Acılık Hz. Ali Camii'ne götürülen Sağır için askeri tören düzenlendi. Törene, Mustafa Sağır'ın yakınları, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ramazan Çakal, askeri erkan, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber