'Türkiye, eğitim eşitliğinde örnek gösterilebilecek bir ülke'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: - "Türkiye, bugün fırsat ve eğitim eşitliğinde, her gruptaki insanın aklınıza gelebilecek her hakkı yönünden adeta örnek gösterilebilecek bir ülke"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2015 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, eğitim eşitliğinde örnek gösterilebilecek bir ülke'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Türkiye'nin haklar konusunda örnek gösterilecek bir ülke olduğunu belirtti.

Seçim sonuçları dolayısıyla partisinin Bornova İlçe Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulunan Hotar, teşkilatın çabalarıyla son seçimde Ege Bölgesi'nde de birinci parti olduklarını dile getirdi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümüne değinen Hotar, günümüzde "gelişmiş" denilen birçok ülkeden daha önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şükranla yad ettiklerini söyledi.

Kadınlara, bu hakkı layıkıyla kullanmak adına sorumluluk düştüğünü vurgulayan Hotar, "Haklarımız konusunda bir eksikliğimiz yok. Türkiye, bugün fırsat ve eğitim eşitliğinde, her gruptaki insanın aklınıza gelebilecek her hak yönünden eşitliğinde adeta örnek gösterilebilecek bir ülke" diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde, devrim niteliğinde sayısız kanun çıkarıp uyguladıklarını dile getiren Hotar, bunlarla ilgili seminerler düzenlenip, yeniliklerin anlatılması gerektiğini kaydetti.

"Bugüne kadar parti kapatma davalarıyla, Gezi olaylarıyla, paralelle, bize karşı birleşip blok oluşturmaya çalışanlarla uğraştık" diyen Hotar, seçmenin verdiği 4 yıllık süreyi ülkenin kazancına olacak şekilde değerlendirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Sosyal politika alanında çok önemli adımlar attıklarını da bildiren Hotar, "O yüzden bize teşekkür olduğu gibi, dua da var. Bizi bu dualar da ayakta tutuyor. Ulusal ve uluslararası tüm odaklar AK Parti'ye karşı birleşti ama biz buradan daha güçlü çıkmayı başardık. Her iki kişiden biri oyunu vererek, teşekkür ve güvenini gösterdi" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da her sandık bölgesi için ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarından üçer kişiyi görevlendirip, bire bir iletişimle AK Parti'yi anlatmalarını isteyeceklerini bildirerek, "Bu milletin evlatları doğru bilgilendirildiklerinde, AK Parti'den başkasına oy vermez. Yaptıklarımızı iyi aktarabilirsek, 2019 yerel seçimlerini ciddi farkla da kazanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber