Karataş: MHP bir tehdit ve saldırı altındayken...

İstanbul İl Başkanı Karataş: - "Elinizi vicdanınıza koyarak düşününüz, MHP böyle bir tehdit ve saldırı altındayken, olağanüstü kurultay için imza toplamak, liderlik sorunu varmış gibi göstermek kime ya da neye hizmettir?"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2015 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karataş: MHP bir tehdit ve saldırı altındayken...

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, "Elinizi vicdanınıza koyarak düşününüz, MHP böyle bir tehdit ve saldırı altındayken, olağanüstü kurultay için imza toplamak, liderlik sorunu varmış gibi göstermek kime ya da neye hizmettir? Birliğimizin hisarlarında gedik açtırmayalım" dedi.

MHP İstanbul Merkez Yürütme ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve kongre üst kurul üyeleri, olağanüstü kurultay çağrılarını değerlendirmek üzere Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Karataş, burada yaptığı konuşmada, partilerinin Türk milletinin sinesinden doğduğunu, yarım asırdır millet yolunda hizmetkar olduklarını anlattı.

Görevlerinin farkında olduklarını, sorumluluklarının büyüklüğünü bildiklerini aktaran Karataş, "İstanbul yürürse Türkiye koşacaktır. İnanıyoruz ki, İstanbul kanatlanırsa Türkiye derin bir nefes alacak, yüklerinden kurtulacak, kamburlarından sıyrılacaktır" diye konuştu.

Mehmet Bülent Karataş, oyalanmak, kısır ve sonu olmayan çekişmelere hapsolmak yerine parti adına daha iyisini, güzelini, daha fazlasını arayıp bulacak iradeyi İstanbul'dan gösterebilmeye çalışmaları gerektiğini kaydetti.

"Seçimde istediğimiz sonucu alamadık"

İstanbul İl Başkanı Karataş, 1 Kasım seçimlerinde istedikleri sonucu alamadıklarını, bunun dünyanın sonu olmadığını ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Duygusal reflekslere, algı operasyonlarına tamam diyemeyiz, buyur edemeyiz, meydan açamayız. Türkiye'nin şu günkü hassas ve tehlikelerle dolu gündeminde, MHP'nin iç meselelerle meşgul etme gayretkeşliğini de hoş göremeyiz. Elinizi vicdanınıza koyarak düşününüz. MHP böyle bir tehdit ve saldırı altındayken, olağanüstü kurultay için imza toplamak, liderlik sorunu varmış gibi göstermek kime ya da neye hizmettir? Varsa düzeltilecek, tamir edilecek ve reforma tabi tutulacak hususlar, bunlar da yeri ve zamanı geldiğinde zaten yapılacaktır. Herkesten ricam, partimize, teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza karşı itibarsızlaştırmaya yönelik maksatlı husumet söylemlerini tekrar gözden geçirmeleridir. Sorun başarıysa, çalışır, çırpınır ilk seçimde ulaşırız. Sorun iktidarsa, Allah yardım, millet takdir ettikten sonra mutlaka oluruz. Fakat birliğimizin hisarlarında gedik açtırmayalım. Dedikodu, tezvirat ve korku tacirlerine fırsat vermeyelim. Bir olalım, birlikte duralım. Hakkımızı yiyenler, bunun külfetine elbette katlanacaktır. Hakkımıza göz koyan, el uzatan, lekeleyen kim olursa olsun mahşere kadar peşlerinde olacağız."

Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcı Atilla Kaya ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber