'Röntgende üstümü çıkarttırmadılar, midende çakmak var dediler..'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kumluca ilçesi Devlet Hastanesine mide ağrısı şikayetiyle başvuran bir hasta, röntgen teknisyeninin elbisesini çıkartmadan röntgen filmi çektiğini, filmde midesinde çakmak, kalem, madeni para görüldüğünü iddia etti.

Arif Özer (39), 29 Eylülde Kumluca Devlet Hastanesine mide ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, filmin incelenmesinden sonra, hastaneden "Bir şeyin yok" denilerek gönderildiğini öne sürdü.

Şikayetinin artması üzerine ertesi gün Finike Devlet Hastanesine gittiğini belirten Özer, buradaki doktorların, "Sana bir şeyin yok demişler ama midende kalem, çakmak ve madeni para görünüyor" dediklerini öne sürdü. Finike Devlet Hastanesinde tedavi edildiğini ifade eden Özer, Kumluca Devlet Hastanesi röntgen teknisyeninden şikayetçi olacağını söyledi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Durukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun abartıldığını söyledi.

Özer'in 29 Eylülde karın ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, acilde muayenesi yapıldıktan sonra röntgeninin istendiğini belirten Durukan, "O gün görevli röntgen teknisyeni hastanın üzerindeki elbiselerle röntgenini çekmiş. Hastanın üzerindeki elbiseleri çıkartmadan röntgenini çeken teknisyen hakkında idari soruşturma başlattık" dedi.

Röntgen filminde hastanın cebindeki kalem, çakmak gibi madeni cisimlerin ortaya çıktığını ifade eden Durukan, "Madeni para ise doktor tarafından röntgenin sağ veya sol tarafının belirlenmesi için bilinçli olarak konulan ve sık kullanılan bir yöntem. Hastanın röntgen değerlendirmesinde önemli bir rahatsızlığı olmadığı belirlenerek, reçetesi düzenlenip gönderilmiş" diye konuştu.

FİNİKE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Resul Öztürk de, AA muhabirine, Özer'in 30 Eylülde hastanenin acil servisine karın ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, yapılan muayenesinde mide-bağırsak iltihabı teşhisi konulan hastanın gerekli tedavi reçetesiyle taburcu edildiğini söyledi.

Kumluca Devlet Hastanesinde çekilen röntgen filmini görmediğini ifade eden Başhekim Öztürk, şöyle konuştu:

"Röntgen değişik pozisyonlarda çekilebilir. Hastanın üzerindeki elbiselerinin çıkarılmadığı iddialarını bilemiyorum. Ancak röntgen çekiminde madeni para röntgen isteminde bulunan doktora röntgenin yönünü göstermesi açısından kullanılır." Öztürk, "Bunun dışında iddia edildiği gibi hastanın midesinde madeni para, kalem ve çakmak çıktığı tarafımızdan ne söylenmiştir, ne de tespit edilmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber