Öğretmenin sandalyeli öfkesi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİSELERDE öğrencilerle öğretmenler arasında ders saatlerinde yaşanan bazı olumsuz olayların cep telefonlarıyla görüntülenip yayınlanması gündemi meşgul ederken, benzer bir olay da İzmir'de yaşandı. Cumhuriyet Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Zafer Çakır'ın, başka bir sınıfın öğrencisi olduğu halde dersine yanlışlıkla girdiğini ileri süren öğrenciyle tartışması ve sonunda kızıp oturduğu sandalyeyi arkasından fırlatması cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüyü çeken öğrenci okuldan uzaklaştırılırken, okul yönetimi açıklama yapmaktan kaçındı, idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Olay, geçtiğimiz hafta, Yeşilyurt semtindeki Cumhuriyet Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, okulun 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki C.P. sınıfları karıştırıp yanlışlıkla 11- B sınıfındaki muhasebe dersine girdi. Muhasebe öğretmeni Zafer Çakır, derse başladığı sırada 10'uncu sınıf öğrencisi C.P.'yi farkedip dışarı çıkmasını istedi. Dışarı çıkmak istemediği belirtilen C.P. ile öğretmen arasında arbede yaşandı. Öğrenci C.P. kapıya tutunup çıkmak istemezken, öğretmenine ?Ver elini öpeyim'' diyerek yalvardı. Bir süre sınıfın içinde devam eden tartışmaya dayanamayan öğretmen Zafer Çakır, sonunda kapıya doğru hareketlenen C.P.'nin arkasından oturduğu sandalyeyi kaldırıp fırlattı.

CEP TELEFONUYLA KAYDEDİLDİ

Sınıfta yaşanan bu tartışma, bir öğrenci tarafından cep telefonunu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, öğretmen ile öğrenci arasında arbede yaşanması, öğrencinin öğretmeninin elini öpmeye çalışması ve öğretmenin öğrencinin arkasından oturduğu sandalyeyi kaldırıp fırlatması yer aldı. Görüntünün mesajla diğer öğrencilerin cep telefonlarına da gönderilmesi okul yönetimini harekete geçirdi. İnceleme sonunda, görüntüleri çektiği belirlenen öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, öğrenci C.P.'de uyarıldı.

ÖĞRENCİLER ŞAŞKIN

Olayla ilgili olarak okul yönetimi ve sandalyeyi fırlatan öğretmen Zafer Çakır sessiz kalırken, sınıfta bulunan ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen öğrenciler konuştu. Öğrencilerden biri öğretmen Zafer Çakır'ın kendilerine sürekli olarak kötü davrandığını iddia etti. Öğretmenin, özür dileyip elini öpmek isteyen C.P.'nin arkasından sandalye fırlattığını söyleyen bir öğrenci, ?Benzer davranışları tüm öğrencilere karşı sık sık tekrarlıyor. Bir öğretmenin öğrencilerine karşı bu davranışlarına bir anlam veremiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber