Antifriz sadece kış değil, her mevsim gerekli

Aracın motor ömrünün uzaması, ısınma ve soğutma sisteminin sağlıklı çalışması için antifriz önemli. Motor ustaları da sürücülerin sadece kışın aklına gelen antifrizin yaz kış araçta bulunması gerektiğini dile getiriyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antifriz sadece kış değil, her mevsim gerekli

Havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri de kışlık araç bakımlarını yaptırdılar. Ancak sürücülerin akıllarına sadece kışın gelen antifrizin aslında sürekli radyatörde bulunması gerektiği ortaya çıktı. Hem motorun ömrünün uzaması hem de aracın ısıtma, soğutma sistemlerinin çağlıklı çalışması için önemli olan antifriz, araca konulmadığı zamanlarda ise radyatör başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getiriyor.

Araçların radyatör suyunda bulunması gerektiğini belirten Motor ustası Emrah Ustaoğlu, antifrizin eksik olduğu durumlarda ise radyatör kapaklarında paslanma, motor soğutmasında sorunlar çıkacağını ifade etti.

Emrah Ustaoğlu; "Antifriz, 4 mevsim araba olması zorunlu olan bir malzemedir. Antifriz olmadan çalışan bir arabanın radyatörü ve diğer aksamında paslanmalar olabilir. Antifriz, aracımızın radyatörünün daha temiz ve daha sağlıklı çalışmasında etken oluyor. Devir Daim Bozulması, hortum çatlatmasına karşı birebirdir. Kışın yolda bırakmayacak şekilde ısıtma sistemine de faydası da vardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber