'Torpil' haberine tazminat cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Star Televizyonu, ''Sayın Bakanım 'torpil istiyoruz' AKP'li vekiller notu vermek için kimi bekledi?'' başlıklı haberi nedeniyle AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'a 4 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Alaboyun'un avukatı Ali Özkaya ile Star Televizyonunun avukatı Bilge Öztaş Akkayagil ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) avukatı Tülay Çalışkan katıldı.

Özkaya, yayının gerçek dışı olduğunu savunarak, müvekkilinin yayın tarihinde yurt dışında olduğunu, bu nedenle davanın kabul edilmesini istedi.

Avukat Akkayagil ise haberin hukuka uygun ve gerçek olduğunu ileri sürerek, davanın reddine karar verilmesini talep etti. TMSF avukatı Çalışkan da davanın husumet yönünden reddini istedi.

Yargıç Reha Kaptan da davayı TMSF yönünden reddederken, Star Televizyonu yönünden de kısmen kabul etti. Kaptan, haberin yayın tarihinden itibaren değişen oranlardaki yasal faiziyle birlikte Star Televizyonunun, AK Parti Milletvekili Alaboyun'a 4 bin YTL manevi tazimat ödemesine karar verdi.

-DAVA KONUSU HABER-

Alaboyun'un avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, 28 Haziran 2005 tarihinde Star Televizyonu ana haber bülteninde yapılan ''Sayın Bakanım, 'torpil istiyoruz' AKP'li vekiller notu vermek için kimi istedi?'' başlıklı haberde AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'un adının geçtiği belirtildi.

Haberden bir gün sonra görüntülerde yer alan kişinin Alaboyun olmadığının anlaşıldığı, ancak haberi yayınlayan televizyon kanalının düzeltme yapmadığı belirtilen dilekçede, Star Televizyonunun yaptığı ''yalan, yanlış ve gerçeğe aykırı haber'' nedeniyle Alaboyun'un Türk vatandaşları ve kamuoyu önünde küçük düşürüldüğü savunuldu.

Dilekçede, haberde geçen ifadelerin Alaboyun'un kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı ve manevi dünyasında elem ve üzüntü oluşturduğu ifade edilmiş ve bu nedenle 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber