Türkiye-İsrail ilişkileri köklüdür

İsrail eski Ankara Büyükelçisi Liel, "Türkiye-İsrail ilişkisi Mavi Marmara ve bazı konular aşıldıktan sonra güçlü kalmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 06:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye-İsrail ilişkileri köklüdür

EMRE ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin önemine değinmiş ve yakınlaşma işaretleri veren İsrail'e üç şartını yinelemişti. Mavi Marmara katliamı sonrasında ilk kez devletin en yüksek kademesinden yapılan bu yakınlaşmayı İsrail eski Ankara Büyükelçisi ve İsrail Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Dr. Alon Liel, AKŞAM'a değerlendirdi.

TAZMİNAT ve ÖZÜR

Dr. Liel, Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine tazminatların ödenmesi ve özür dilenmesi konularında anlaşma sağlanmaya yakınlaşılmış olmasının, ilişkileri rayına koyma noktasında önemli olduğunun altını çizdi. Liel, "İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkiler bölgedeki en köklü ve güçlü ilişkidir" diye konuştu.

Rusya konusu...

Liel, Son dönemde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olaylara da değindi. Liel, "Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı gerilimin ardından bölgedeki gergin atmosferi ortadan kaldıracak düzgün bir Türkiye-İsrail ilişkisi önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber