Eski ÖSYM Başkanı, 2010 KPSS'nin iptaline engel oldu

KPSS'deki soru hırsızlığı iddianamesinde, ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan'ın 2010'daki sınavın iptali için ÖSYM Yürütme Kurulu'ndan çıkan karara muhalif kalarak imza atmadığı ve bu sayede usulsüzlüğün devam etmesine destek olduğu belirtiliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski ÖSYM Başkanı, 2010 KPSS'nin iptaline engel oldu

2010 yılındaki KPSS sorularının sınavdan önce ele geçirilmesiyle ilgili 230 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, sınavın iptali için ÖSYM Yürütme Kurulu'ndan çıkan karara Yarımağan'ın muhalif kalarak imza atmadığı belirtildi. İddianamade, sınavdaki usulsüzlüğün gündeme gelmesinin ardından harekete geçen Yüksek Öğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, söz konusu sınavda usulsüzlük yapıldığı belirtilirken, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek sınavı sorularının binlerce kişiye ulaştığı kanaatine varıldığı vurgulandı.

İSMİ VAR İMZASI YOK

İddianamede, ÖSYM Yürütme Kurulu'nun bu rapor üzerine 17 Eylül 2010'da toplandığı, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri sınavının 'telafisi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasını engellemek için iptal edilmesine' karar verdiği ifade edildi. İddianamede ayrıca bu karara, iki ismin muhalif kaldığına dikkat çekilirken, bunlardan birisinin Petek A. olduğu, diğerinin ise dosyanını şüphelilerinden dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan olduğu kaydedildi. Bu iki ismin karara imza atmadıkları belirtildi.

HABERLERİ TAKİP EDİYORMUŞ

Yalvaç'taki Baki Saçı'ya soruları gönderdiği tespit edilen o dönem Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nde çalışan firari Berat Koşucu'nun usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı telefon konuşmaları da iddianameye girdi. Buna göre, Koşucu, 13 Eylül 2010'da 01.46'da Ali Emre Ö. ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ali Emre Ö., "Bu hattı kullanıyor muydu diyordum" demesi üzerine Koşucu, "Kullanıyorum" diye karşılık veriyor. Koşucu ayrıca, Ankara dışında olduğunu, Ankara'ya gelmek için otobüs beklediğini söylüyor. Ali Emre Ö. "Ankara'ya dönüyorsun yani. Ben bir daha dönmezsin zannettim" diyor. Koşucu, Facebook hesabını dondurduğunu, basında KPSS ile ilgili çıkan haberleri takip ettiğini de aktarıyor.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN TEDBİR

İddianamade, bilirkişi raporları, baz analiz ve HTS analiz raporlarının karşılaştırılmasına yer verildi. İddianamede soruların şüphe çekmemesi için tüm adaylara aynı sayıda verilmediği de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber