MEB, Posta gazetesini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta Gazetesi'nin 13.10.2006 nüshasında ?Şaka? başlığıyla yer alan ?Dil ve Anlatım? kitabındaki 100 Türk büyüğünün arasına Ak Partili iki milletvekilinin de dahil edildiği iddialarına Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklama;

BASIN AÇIKLAMASI

Posta Gazetesi'nin bugünkü (13.10.2006) nüshasında ?Şaka? başlığıyla yer alan ve lise ikinci sınıflarda okutulan ?Dil ve Anlatım? kitabındaki 100 Türk büyüğünün arasına Ak Partili iki milletvekilinin de dahil edildiği iddialarıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Öncelikle söz konusu haberin, hiçbir araştırma ve inceleme yapılmadan, habere ulaşmak için herhangi bir çaba sarfedilmeden, haberini yaptığı kitabın kapağını dahi açmadan eğitimle ilgili konularda yaptığı açıklamalarla ön plana çıkan bir milletvekilinin TBMM'deki konuşmasından alındığı anlaşılmaktadır.

Bunun yanında Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Burhan Kuzu ve TBMM Başkan Vekili Sayın Nevzat Pakdil'in isimlerinin 10. sınıf ?Ortaöğretim Dil ve Anlatım? kitabında 100 Türk büyüğü içinde sayıldığı iddiası baştan aşağı yalandır.

Söz konusu olay 2003 yılında TBMM'de gerçekleştirilen bir panel ve paneldeki konuşmaların kitaba taşınmasından kaynaklanmaktadır.

Bakanlığımız tarafından baskısı yapılan ?Ortaöğretim Dil ve Anlatım? 10. sınıf ders kitabının 16. sayfasında ?Panel? konu başlığı altında ?Millî Egemenlik, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Paneli işlenmiştir. Söz konusu panelde Nevzat Pakdil Oturum Başkanı, Prof. Dr. Burhan Kuzu, Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay konuşmacı olarak yer almışlardır.

Adı geçen ders kitabının 16,17,18 ve 19. sayfalarında; Prof. Dr. Burhan Kuzu Millî Egemenlik Kavramı, Beşir Ayvazoğlu İstiklal Marşı, Prof. Dr. İlber Ortaylı Mehmet Akif Ersoy'un şiir ve cemiyet anlayışı üzerine yaptıkları konuşmalardan alıntılara yer verilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere söz konusu haberdeki gibi Sayın Nevzat Pakdil ve Sayın Burhan Kuzu ünlü Türk büyükleri olarak değil, Nevzat Pakdil'in oturum başkanı Burhan Kuzu'nun ise konuşmacı olarak yer aldığı görülecektir.

Ayrıca panel ve panele ait konuşma metinleri www.tbmm.gov.tr internet sitesinden indirilerek alınmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber