Görmez: Mevlid barışa vesile olsun

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hz. Peygamber'in vahiy ışığının gönülleri bir kez daha aydınlattığını belirterek "Kandilin rahmet, merhamet, barış ve selamete vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görmez: Mevlid barışa vesile olsun

İslam aleminin beş kandilinden biri ve Hz Muhammed (s.a.v)'in doğum yıldönümünü olan Mevlid Kandili bu akşam kutlanacak. Bu mübarek gece için bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Hazreti Muhammed ile gelen vahiy ışığının gönülleri bir kez daha aydınlattığını belirterek, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini dileyerek, "Vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekun yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandili'nin rahmet, merhamet, barış, bereket, ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" dedi.

MERHAMET HERKESİ KUŞATSIN

Hazreti Muhammed'i anlatan en güzel kavramın "rahmet ve merhamet" olduğunu vurgulayan Görmez şunları belirtti: "Nitekim Kur'an-ı Kerim'de Rasul-i Ekrem'e hitaben 'Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik' buyrulmuştur. Peygamber Efendimiz'in rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı ümmetini olduğu kadar bütün insanlığı da kapsamaktadır. Onun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir."

DAHA FAZLA ZARAR VERİYORLAR

İnsanlığın Hz. Peygamber'in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden fazla muhtaç olduğuna dikkat çeken Görmez "Rasul-i Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacaklar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Ancak üzülerek belirtelim ki bugün, Müslümanların en büyük sorunu örnekliklerini yitirmeleri, Peygamberimizin getirdiği rahmet ve merhamet mesajını hakkıyla temsil edememeleri. Bugün her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekelerinin onun yüce ismini sözde bayraklarına nakşederek verdikleri zarar, İslamofobi öncülerinin asla kabul edilemez karikatürlerinin verdiği zarardan daha az değildir" ifadelerini kullandı.

Birlik olmalıyız

Hz. Peygamber'in dil, ırk, renk ve coğrafya gözetmeksizin bir vücudun organları gibi birleşmiş bir toplum oluşturmakla görevlendirildiğini belirten Görmez "Toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimiz'in örnekliği ve rehberliğiyle

yeniden bir doğuşa muhtaçtır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber