6 baroda seçim vardı... İşte yeni baro başkanları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA BAROSU 59. OLAĞAN GENEL KURULU

Ankara Barosu Başkanlığı'nı, Vedat Ahsen Coşar kazandı.

Ankara Barosu 59. Olağan Genel Kurulu kapsamında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılan seçimlerde Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Vedat Ahsen Coşar 3 bin 177 oy, Baroda Birlik Grubu'nun adayı Salih Çelen bin 823 oy, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Hüseyin Yüksel Biçen de 589 oy aldı. Buna göre, Coşan yeniden başkanlığı kazandı.

İSTANBUL BARO BAŞKANI YENİDEN KOLCUOĞLU

İstanbul Barosu Başkanlığı'na, Kazım Kolcuoğlu 3. kez seçildi.

İstanbul Barosu'nun bugün gerçekleştirilen genel kurulunda yapılan seçim sonucu, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kazım Kolcuoğlu, geçerli 15 bin 297 oyun 6 bin 387'sini alarak yeniden başkan oldu.

Seçimde, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Yücel Sayman 4 bin 954, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 2 bin 862, Hukuk Grubu adayı Ferit Hakan Baykal 1024 ve Savunma Avukatları Grubu adayı Muhittin Köylüoğlu ise 70 oy aldı.

Baronun yeni yönetim kurulu da Zeki Yıldan, M. Nuri Karahan, Sevgi Öztürk, Muammer Aydın, Handan Doğan, Devrim Adıyaman, Mehmet Durakoğlu, Fatih Mahmutoğlu, Lütfi Topraç ve Hüseyin Özbek'ten oluştu.

GÜMÜŞHANE BARO BAŞKANLIĞINA ALİ HAYDAR DERELİ SEÇİLDİ

Gümüşhane'de bugün yapılan baro başkanlığı seçimleri sonuçlandı.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı genel kurulunda 32 üyeden 18'inin oyunu alan Ali Haydar Dereli başkanlığa getirildi. Diğer aday Seval Kaçıran ise 14 oyda kaldı.

İki ayrı liste ile gidilen seçimde yeni yönetim kurulu ise şu üyelerden oluştu: Ahmet Sedat Tomlalı, Celalettin Köse, Serkan Pekmezci ve Arzu Topuz.

KONYA BAROSU'NDA SEÇİM HEYECANI

Konya Barosu'nda yapılan genel kurulda, Avukat Hasan Özen Baro Başkanlığı'na seçildi.

Konya Barosu'nun dün başlayan ve 3 listenin yarıştığı olağan genel kurulunda bugün seçimler yapıldı. Konya Adliyesi'nde bin 119 avukatın oy kullandığı seçimlerde, 407 oy alan Hasan Özen, Konya Baro Başkanlığı'na seçildi. Adaylardan Süleyman Boyalı 363, Ziya Sevgili ise 334 oy aldı. Kullanılan oylardan 15'inin ise geçersiz sayıldığı öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ BAROSU BAŞKANLIĞI'NA KAHVECİ YENİDEN SEÇİLDİ

Kahramanmaraş Barosu Başkanlığı'na İsmail Kahveci yeniden seçildi.

Kahramanmaraş Barosu'nun Genel Kurulu, Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Cumartesi günü başlayan genel kurulun ilk gününde divan başkanlığı seçimi yapıldı. Bugün yapılan Baro Başkanlığı seçimine ise İsmail Kahveci tek listeyle girdi. 311 üyenin bulunduğu seçimlerde Kahveci 180 oy alarak ikinci kez baro başkanlığına getirildi.

Kahveci, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyledi.

Kahramanmaraş Barosu'nun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Erdal Haluk Yolaçan, Timur Borahan, Ejder Tekerek, Tuncay Atakan, Mustafa Büyükdereli, Mustafa Sarıçerçi, Semiha Gönen, Yusuf Bülbül, Ali Ünlü ve Ayla Atalar."

TANJU KORKUT, İKİNCİ KEZ BARO BAŞKANI SEÇİLDİ

Karabük Barosu seçimleri, Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda yapıldı. Seçimlerde mevcut başkan Tanju Korkut yeniden Baro Başkanı seçildi.

Karabük Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Tanju Korkut, İsmet Kuzyaka ve Necati Eroğlu başkan seçilebilmek için yarıştı. Çarşaf liste halinde yapılan seçimde, 90 delege oy kullandı. Seçimlerde mevcut başkan Tanju Korkut 60 oy alarak ikinci kez baro başkanı seçildi. Adaylardan İsmet Kuzyaka 21, Necati Eroğlu 5 oy alabildi. Seçimde 4 oy da geçersiz sayıldı.

Tanju Korkut başkanlığındaki yönetimde ise Yaşar Alpay, Mustafa Koç, Muhsin Namal, Osman Köşker, Fazilet Boynueğrioğlu ve Nuray Aydın yer aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Korkut, "Son derece centilmence bir yarış oldu. Bu yeni dönemde Karabük Barosunu, yönetim olarak yapacağımız faaliyet ve çalışmalarla en iyi şekilde temsil edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Meslek sorunlarımızın çözümünün yanı sıra ülke sorunlarıyla ilgili olarak da, Karabük kamuoyunu zaman zaman bilgilendirici çalışmalar yapacağız. Ayrıca Karabük'e yakışır bir baro binası ile sosyal tesis yaptıracağız. CMK Hizmetlerinde, meslektaşlarımıza çalışmalarında yardımcı olmak için bir arabanın tahsis edilmesini sağlayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber