Pişmiş tavuğun başına gelmeyecek iş öğretmen adayının başına geldi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 03:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Yetkili,
Ben Hüseyin Gürpınar.Başıma pişmiş tavuğun başına gelmeyecek bir iş geldi, zannımca devlet tarafından madur edildim.
Hiç bir yetkiliye sesimi duyuramadım yada duymak istemediler çünkü sesimin güçlü çıkmasını sağlayacak bir ?Dayım' yok. Benden başkası bu şekilde madur olsun istemiyorum, işte yaşadıklarım......

Ben İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar bölümümden bu sene mezun oldum. Ağustos ayındaki öğretmen atamasına başvurdum (Normalde formasyon olmadan öğretmen ataması yapılmıyordu ama bu sene kpss-10 puan türünde 75 i geçenlere formasyonları sonra tamamlatılmak üzere başvurma hakkı verildi ve ben de 87 puan aldığım için başvuru yapabildim ).

Tayinim kadrolu bilgisayar öğretmeni olarak Konya-Sarayönü merkez ilköğretim okuluna çıktı. Belgelerimi hazırladım ve Konya il millieğitim müdürlüğüne gittim.

Görevli memur benden formasyon belgesi istedi ve bende durumu anlattım. Formasyon belgemin olmadığını kpss de 75 i geçtiğim için başvuru yaptığımı ve benden formasyon belgesi istenmeyeceğini söyledim. Memur bu konu hakkında bilgisi olmadığını ve yetkili şube müdürüyle görüşmem gerektiğini söyledi.İlgili şube müdürüne durumu anlattım onun da böyle bir şeyden haberi yoktu.Kendisine ilgili maddeyi formda gösterdim formu inceledi ve göreve başlamam için gerekli olan yazıyı Sarayönü ilçe millieğitim müdürlüğüne yazdı (Anlattığım bu olaylar tam 3 gün sürdü) .Yazıyı ilçe millieğitim müdürlüğüne götürdüm.İlçe millieğitim, il milli eğitimden arandığını belgelerimde eksik olduğu için göreve başlatılmamamı ve benim il millieğitimle irtibata geçmem gerektiğini söyledi(bu olay aynı gün 3 saat içinde oldu).İl millieğitime gittim bana bakanlıktan yazı geldiğini ve formasyon belgemin incelenmesi gerektiğini, başvuru formumda mezuniyet belge tarihiyle formasyon belgesi tarinin aynı olduğu ve bunun içinde formasyon belgemin incelenmesinin istendiğini söylediler ben de onlara durumumu tekrar anlattım formasyon belgemin olmadığını kpss de 75 puanı geçtiğim için başvuru yaptığımı bunuda formda belirttiğimi, formda anlatıldığı gibi ?formasyon belgesi var mı??alanını boş bıraktığımı formasyon belge tarihi alanını boş bırakıp belge numarası alanına ?0? yazdığımı söyledim(Formda kpss de 75 i geçen formasyonu olmayan adayların başvuru formunun formasyon alanını bu şekilde doldurmaları isteniyor).

Fakat başvuru formumu incelediğimizde formasyon tarihi ve formasyon belge numarası alanlarının doldurulmuş olduğunu gördük. Benim daha önce dikkatimi çekmemişti. Başvuru işlemimin onaylanma işlemini İstanbul Bakırköy ilçe millieğitimde yaptırmıştım.Oradaki memurda benden başvuru esnasında formasyon belgesi istemişti bende durumu anlatmıştım memur beni ilgili şube müdürüne yönlendirmişti, şube müdürünün de böyle bir şeyden haberi yoktu(kpss de 75 i geçenlerin formasyonsuz başvuru yapabileceğinden).Şube müdürüne de formdaki ilgili maddeyi göstermiştim.Matemetik-Bilgisar bölümü mezunlarının bilgisayar alanında başvuru yapabilmesi için üniversite eğitimi boyunca aldığı bilgisar derslerinin tümderslere oranının %30 u geçmesi gerekiyor, benden bunun böyle olduğunu belgelememi istediler bende transkript belgemi verdim şube müdürü ilgili memuru çağırdı ve işlemlerimin yapılmasını söyledi benden de verdiğim belgelere ek olarak transkript belgemin fotokopisini istedi ben fotokopi çektirip geldiğim sürede memur onaylama işlemlerimi tamamlamış formasyon belgesi tarihi ve belge numarası alanlarını boş bırakması gerektiği halde o alanlara benim transkript belgemin tarihini ve belge numarasını yazmış ben bunun o esnada farkına varmadım çünkü memurun sadece bilgisayardaki başvuru formun onay tuşuna basması gerekiyordu başka bişey yapmasına gerek yoktu doldurulması gereken bütün alanları ben zaten doldurmuştum. Memurun görevi belgeleri kontrol edip onay tuşuna basmaktı .Zaten memurun ne yaptığını görme gibi bir imkanım yoktu çünkü fiziki ortam buna müsait değildi ben belgelerimi verdim o da bana başvuru formumun onaylanmış halini verdi.

Neyse tekrar Konya'ya döneyim, durumu oradaki yetkililere böylece izah ettim durumdan haberimin olmadığını memurun böyle bir hata yapmış olabileceğini anlattım.Yetkililer benden bu söylediklerimi anlatan bir dilekçe istediler, dilekçe ile beraber diğer başvuru belgelerimi bakanlığa yolladılar geçtiğimiz cumartesi bakanlıktan bana mektup geldi (bu olayda 2 hafta sürdü) mektuptan çıkan belgelerde atamamın toplu onayla iptal edildiği yazıyordu.

Bunun üzerine belgede imzası bulunan bakanlık atama daire başkanına 3 gün boyunca ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım sekreterine durumumu anlattım kendisi beni meslek dersleri atama yetkilisine yönlendirdi. O yetkiliye de durumu izah ettim. Bana bakanlığı kandırdığımı formasyonum olmadığı halde formasyonum varmış gibi başvuru yaptığımı bunun için atamamın iptal edildiğini ve 1 yıl süreyle de atama için başvuru yapamayacağımı söyledi.Beni suçlu olarak itham etti.Durumu kendisine izah etmeye çalıştım hatanın Bakırköy ilçe millieğitimdeki memurdan kaynaklandığını izah etmeye çalıştım(zaten yazmış olduğum dilekçede bunları izah etmiştim).ilk önce hatanın memurdan olduğunu kabul etmek istemedi.

Kendisine dedim ki eğer dediğiniz gibi formasyonum varmış gibi başvuru yapmış olsam başvuru esnasında formasyon belgesinin aslının ilgili memur tarafından görülüp fotokopisinin alınmış olması gerektiğini bunun yapılmadığına göre benim başvuruyu formasyonsuz olarak yaptığımın açık olduğu aksi taktirde başvurumu onaylayan memur hakkında işlem yapılması gerektiğini söyledim ve ayrıca eğer böyle bir iş yapacak olsam formasyon belge tarihiyle mezuniyet belge tarihimi aynı yazacak kadar salak olmadığımı söyledim.Bunların üzerine kendisi bana memurun böyle bir hata yapmış olabileceğini ama gene de hatanın bende olduğunu bana verilen onay belgesini inceleyip hatayı düzelttirmem gerektiğini söyledi.Bana biz belgelere bakarak karar veririz dedi durumumun değişmeyeceğini söyledi ve telefonu kapattı.

Milli eğitim de hiçbir yetkiliye ulaşamadım. Ya telefon meşkul dü ya yetkili toplantıdaydı ya yetkili yerinde yoktu yada sekreter beni görüştürmedi.
Kısacası madur edildim.Hiç bir yetkiliye ulaşamadım ulaştıklarımda bana yardım etmek istemedi.Beni üzen tayinimi iptal edilmesi değil benim suçlu olarak görülmem ve bana 1 yıl başvuramama cezası verilmesidir.Kaldı ki durum böyle olsa bile Bakırköy deki onay veren memur hakkında da işlem yapmaları gerekirdi ve benim bir sonraki atamada başvurabilmem gerekirdi.

Haber Gönder yoluyla yazan: Hüseyin Gürpınar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber