Albayrak: O çok meraklı anket şirketleri nerede?

24 TV'de konuşan Nuh Albayrak, Diyarbakır'daki hendek zulmüne işaret ederek, bazı 'çok meraklı' anket şirketlerinin bölgede neden anket yapmadığını merak ettiğini söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albayrak: O çok meraklı anket şirketleri nerede?

star.com.tr

24 TV'de Melik Yiğitel'in sunduğu Yeni Türkiye programında konuşan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, bazı anket şirketlerine göndermede bulunarak, "günlerdir dört gözle bekliyorum ama bizim meşhur, o çok meraklı kamuoyu araştırma şirketleri vardı. İkide bir bölgede araştırma yaparlardı. Merak ediyorum, şu anda niye o bölgede araştırma yapılmıyor? Acaba HDP'ye destek ne kadar şu anda orada" ifadelerini kullandı.

Bölge halkına yapılan hendek zulmünün ardından PKK'nın ve HDP'nin halk desteğini yitirdiğini vurgulayan Albayrak, "hendekler HDP için turnusol kağıdı görevi yaptı" dedi.

Nuh Albayrak şunları söyledi:

Bu hendek meselesi bence çok ciddi bir dönüm noktası oldu terörle mücadele konusunda. Çünkü hendekli döneme kadar daha farklı biçimde yürüyordu örgütün o bölgede yaşayanlarla münasebetleri.

HENDEKLİ DÖNEM HER ŞEYİ ALTÜST ETTİ

Birileri dağda faaliyet yürütüyordu, şehirdekilerle pek de ilgisi olmuyodu bunun. Bir sizin mağduriyetlerinizi gidermek için buradayız diyorlardı. Bölgedeki insanların önemli bir kısmı da normal yaşantısına devam ediyordu, işyerini açıyordu, "gerilla" bir yerlerde onların adına "savaşıyor"du.

Dolayısıyla bu gidişat içerisinde de bu konunun tabiri caizse "cazibesi" muhafaza edilebiliyordu. Fakat hendekli dönem her şeyi altüst etti.

O MEŞHUR ÇOK MERAKLI ANKET ŞİRKETLERİ NEREDE?

Günlerdir dört gözle bekliyorum ama bizim meşhur, o çok meraklı kamuoyu araştırma şirketleri vardı. İkide bir bölgede araştırma yaparlardı. Merak ediyorum, şu anda niye o bölgede araştırma yapılmıyor? Acaba HDP'ye destek ne kadar şu anda orada?

HDP HALKIN DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANINDA YER ALDI

HDP için de hendek turnusol kağıdı görevi yaptı. HDP, şu ana kadar hakkını savunduğunu iddia ettiği, şu anda mağdur olan o bölge halkı terketti ve teröristin yanında yer aldı.

Kendileri adına savaştıklarını iddia ettikleri insanların hayatlarını ne kadar zorlaştırdıklarını, ne kadar yaşanmaz hale getirdiklerini gördüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber