Ala: Büyükşehir Yasası'yla ilgili çalışma yapılıyor

İçişleri Bakanı Ala: - "Biz bu çalışmayı yapıyoruz ama bir yasanın, bir kanunun çıkarılmasının da iklimi vardır, yani bir toplumsal iklim"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2015 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Büyükşehir Yasası'yla ilgili çalışma yapılıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, büyükşehir belediyeleriyle ilgili yasanın değiştirilmesi için çalışma yapıldığını belirterek, "Biz bu çalışmayı yapıyoruz ama bir yasanın, bir kanunun çıkarılmasının da iklimi vardır, yani bir toplumsal iklim" değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV'de katıldığı programda, "Büyükşehir Belediye Yasası değişecek mi" sorusunu yanıtladı. "Bir çalışma yapılıyor şu anda Büyükşehir Yasası ile ilgili" ifadesini kullanan Ala, hizmetin daha etkin nasıl yapılabileceği konusu üzerinde durduklarını söyledi.

Merkezden ve yerelden yürütülecek işlerin olduğunu belirten Ala, "Biz bu çalışmayı yapıyoruz ama bir yasanın, bir kanunun çıkarılmasının da iklimi vardır, yani bir toplumsal iklim. Biz 78 milyon insana siyaset yapıyoruz, bir gruba yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Ala, değişiklik çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Özü, daha fazla hizmeti, daha az maliyetli, daha etkin nasıl sunarız? Medyada ya da o anda Türkiye'de o gün oluşmuş gündemin esiri olan politikaları hiçbir zaman izlemedik. Biz kendimiz önümüze bakarak, milletin isteğine bakarak almamız gereken inisiyatifi aldık. Şimdi de tartışıyoruz, konuşuyoruz, eksiği nedir fazlası nedir çıktığı zaman göreceğiz. Ben şimdi tek başımıza 'şunları şunları yapacağız' dersem olmaz, bunu tartışıyoruz konuşuyoruz ve kısa zamanda da bunu yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber