Uçakta biraz bekleyin Başbakan karşılayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nın yeni terminal binasının ilk yolcularını, eşi Emine Erdoğan ile birlikte çiçeklerle karşıladı.

Ancak bu karşılamadan habersiz olarak uçakta yarım saat bekletilen ve aralarında Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve CHP'li eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün de bulunduğu yolcular, tepki gösterdiler.

Erdoğan, önceki gece beraberinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte ATA uçağıyla İstanbul'dan 00.10'da Ankara'ya geldi. Erdoğan, eşi ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yeni terminal binasını yapan TAV yetkililerince çiçekler verildi. Erdoğan daha sonra, İstanbul'dan THY ile gelen ve yeni terminali ilk kullanan yolcuları karşılamak üzere çıkışa yöneldi.

Uçakta ise yolculara önce, terminalin ilk yolcuları oldukları, bu nedenle beş-on dakikalık bir gecikme olacağı anonsu yapıldı. Ancak bekleme süresinin uzaması üzerine Pepe, pilotlara kızarken, Şener de sinirli bir biçimde görevlilere söylendi. Bakan ve yolcuların, "bekleyin diyen kim" sorularına uçak personeli, "meydan otoritesi" yanıtını verirken, tepkiler daha da yükseldi.

20 dakikalık beklemenin ardından uçakta bu kez, yolcuları Başbakanın karşılayacağı duyurusu yapıldı. Yarım saatlik beklemenin ardından uçağın kapısı açılarak yolcular dışarıya alınmaya başlandı. İlk yolcuyu çiçek vererek karşılayan Erdoğan, "Bu akşam ilk yolcu olarak ilk uçağı karşıladık. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi. CHP'li Ünl ü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber