Adana'da emekli 2 şube müdürü daha gözaltına alındı

Operasyon kapsamında emekli 2 şube müdürü daha gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da emekli 2 şube müdürü daha gözaltına alındı

Adana merkezli Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyon kapsamında emekli 2 şube müdürü daha gözaltına alınıp, sevk edildikleri mahkemece, haklarında kamu davası açılıncaya kadar ev hapsi, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, dünkü operasyon çerçevesinde, emekli şube müdürleri İ.B. ve E.Y, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, haklarında kamu davası açılıncaya kadar ev hapsi, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçluyu kayırma" ile suçlanan eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve adliye personelinin babası E.Y. kamu davası açılana kadar ev hapsi ve adli kontrol, adliye çalışanı Z.Y. ise kamu davası açılana kadar il dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile salıverilmişti. Daha önce açığa alınan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli 2. Sınıf Emniyet Müdürü E.Y, emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.M.D, emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü İ.B. ve Bitlis Personel Şube Müdürlüğünde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Y.Z.T, emniyetteki ifadelerinden sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber