Okulda cep telefonu için anket

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda dün Bakan Hüseyin Çelik başkanlığında, okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanmasıyla ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Cep telefonlarının kötü amaçlarla kullanılmasını önlemek amacıyla alınacak tedbirlerin gündeme geldiği toplantıda, çeşitli öneriler dile getirildi. Çelik, cep telefonlarının okullarda kullanımına kısıtlama getirileceğini belirterek, "Bu kısıtlamaların ne olacağıyla ilgili geniş katılımlı bir anket başlatıyoruz" dedi. Çelik, ankete, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, okul aile birliklerindeki velilerin ve öğrenci meclisi başkanlarının katılacağını ifade etti. Çelik, cep telefonu ile işlenen suçların disiplin suçu kabul edileceğini, cep telefonunu kopya çekme, mesajla taciz etme, görüntüleme ve ders esnasında kullanmanın disiplin yönetmeliğinde düzenleneceğini bildirdi.

TELEFON DEĞİL SADECE BLUETOOTH YASAKLANSIN

Toplantıda uygulanması benimsenen önerilerden bazıları şöyle:

Ders ortamlarında cep telefonu kullanımı kesinlikle yasaklansın.

Kamerası ve bluetooth özelliği bulunan telefonlar okullarda kullanılmasın, sadece konuşabilmeyi sağlayan telefonlara izin verilsin.

Okullarda "Türk Telekom Aile Kartı" adıyla telefon kabinleri kurulsun. Öğrenciler bu telefonlardan ailelerini ödemeli olarak arayabilsin.

1-3 veya 1-5. sınıflardaki öğrencilerin cep telefonu taşıması yasaklansın.

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan 'Bilişim suçları' ile ilgili yasa taslağına cep telefonuyla işlenen suçların da dahil edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı görüş bildirsin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber