Başbakan'a bayram boyu ev istirahati

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, konvoyunda sürekli ambulans olmasına yönelik önerileri geri çevirdiği ortaya çıktı. Gerek doktorlarının gerekse de kurmaylarının, bu yöndeki isteklerini birkaç kez Erdoğan'a ilettikleri, Erdoğan'ın ise bu istekleri 'uygun bulmadığı' öğrenildi. Ancak Başbakanlık, son gelişmelerin ardından, Ankara Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan tam teşekkülü 5 ambulanstan 1 tanesinin Erdoğan'a tahsis edilmesini istedi. Bu talep, Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul edilirken, konuya ilişkin son kararı Erdoğan verecek. Söz konusu ambulanslarda, küçük çaplı ameliyatlar dahi yapılabiliyor.

DOKTORSUZ DOLAŞIYOR

Erdoğan'ın resmi doktoru Mehmet Koray Gürsel, Numune Hastanesi'nde görev yapıyor. Tüm yurtdışı gezilerinde Erdoğan'a eşlik eden Gürsel, Erdoğan'ın talebine göre sadece bazı yurtiçi programlara katılıyor. Gürsel, Erdoğan'ın kendini bitkin ya da yorgun hissettiği gezilerine eşlik ediyor.

Erdoğan'ı, gittiği tüm şehirlerde, il sağlık müdürlüklerinin tahsis ettiği ambulans, doktor ve hemşire izliyor.

Konvoyunda ambulans istemeyen Erdoğan'ın, makam uçağı ve araçlarında her zaman bitki çayı ve 'kefir' adlı içeceği bulundurduğu belirtildi. Dün evinde dinlenmeye çekilen Başbakan Erdoğan'ın başından ailesi hiç ayrılmadı. Erdoğan'ın yanından ayrılmayanlardan biri de doktoru Koray Gürsel oldu. Gürsel'in, bundan böyle tüm yurtiçi gezilerinde Erdoğan'a eşlik etmesi bekleniyor. Ancak Erdoğan'ın hala konvoyunda ambulansa sıcak bakmadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber