25 Aralık hesaplaşması başlıyor

Gülen'in de aralarında bulunduğu 69 sanıklı 25 Aralık kumpas davasında Erdoğan müşteki, Davutoğlu ise mağdur olarak yer alıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
25 Aralık hesaplaşması başlıyor

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık Soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla 8'i tutuklu 69 kişi hakkında açılan davanın görülmesine bugün başlanıyor. Fethullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu dava dosyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki, Başbakan Ahmet Davutoğlu ise mağdur olarak yer alıyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinin en büyük duruşma salonunda görülecek. İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi "müşteki", Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı eski bakanlarında aralarında bulunduğu 27 kişi ise "mağdur" olarak yer alıyor.

İHANET ÖRGÜTÜ

25 Aralık kumpası soruşturmasına dair iddianamede "Fethullahçı Terör Örgütü, kökü dışarıda, devletin kılcallarına sızmış, devlete kastetmiş ihanet örgütüdür. Örgüt, emniyet ve yargıya yerleştirdiği örgüt üyeleri ile ülkenin yargı sistemini tamamen kendisine hizmet eder hale getirmiş, adeta devlet içerisinde paralel bir yargı ve polis teşkilatı oluşturularak, korku imparatorluğu kurulmuştur. CHP'ye, MHP'ye, Fenerbahçe'ye sonra da iktidar partisine kumpas kurmuştur" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber