Antalya'da 4 ilçede okullar tatil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinde önceki günden bu yana etkili olan sağanak yağmur ve fırtına, bugün yerini güneşli bir havaya bıraktı. Ancak tedbir amacıyla ilçelerde okullar bugün de tatil edildi. Antalya ve çevresindeki yağışların seraları da etkilemesi nedeniyle sebze fiyatları arttı.

Şiddetli yağmur ve fırtınanın ardından Kumluca'da ilköğretim okulları ve liselerin bugün de tatil edildiği açıklandı. Kumluca'da su basan ev ve işyerleri belediye ekipleri ve vatandaşlarca tahliye edilmeye çalışılıyor. Kaymakam Abdullah Aslaner, su basan sera, ev ve işyerlerinde incelemelerde bulunurken, ortaya çıkan maddi hasarın boyutunun gelecek günlerde netleşeceğini söyledi. Yaklaşık 40 bin dekarlık bir alanda seracılık yapılan ve turfanda sebze- meyve üretiminin merkezi konumundaki Kumluca'da sera alanlarının yüzde 50'sinin sular altında kaldığı belirtiliyor.

Şiddetli yağmur ve fırtınadan en fazla nasibini alan ilçelerden Demre'de de henüz hasar tespit çalışmaları başlamadı. İlçede okullar, bugün de tatil edildi. Taşan Demre Çayı'nda açılan gedikler, DSİ ve kaymakamlığın sağladığı araçlarla kapatılmaya çalışılıyor. Taşkınlar nedeniyle çaydaki su seviyesinin yarı yarıya azaldığı kaydedildi. Köşkerler Köyü'nde seraların tamamının sular altında kaldığı, dünyaca ünlü Noel Baba Kilisesi'nin çatısının da içeri su sızdırdığı kaydedildi.

Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinde de okullar bugün tatil edildi. Kemer'de ise eğitim- öğretime ara verilmedi.

ALANYA'DA FIRTINA

Yağmurun etkisini göstermediği Alanya'da ise dün akşam saatlerinde başlayan fırtına hayatı felç etti. Saatteki hızı 78 kilometreye kadar ulaşan fırtına, ağaçları devirirken kimi ev ve işyerlerinin de camlarını kırdı. Kırılan ağaç dalları park halindeki bazı araçların üzerine düştü. Yat ve teknelerin bir süre denize açılmamaları istendi.

SEBZE FİYATI ARTTI

Antalya ve çevresindeki yağışların seraları da etkilemesi nedeniyle sebze fiyatları arttı. Antalya merkez ile sera bölgeleri Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde yağışlar üreticileri olumsuz etkiledi. Seraların büyük oranda sular altında kalması nedeniyle üretici ürününü toplayamadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde hafta başına göre birinci kalite sera (cam) ürünü domates fiyatı 15 Ykr artarak 85 Ykr'den, yayla 144 cinsi domatesin fiyatı 10 Ykr artışla 95 YKr'den işlem gördü. Taze fasulye 40 Ykr artışla 1.20 YTL'den satıldı. Dolmalık biberin fiyatı 5 Ykr, kapya biberinin fiyatı 80 Ykr, muhacir cinsi biberin fiyatı 10 Ykr, ıspanağın fiyatı 30 Ykr, marulun fiyatı 10 Ykr, patlıcanın fiyatı 20 Ykr, pırasanın fiyatı 10 Ykr yükseldi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, bu sabah saat 07.00 itibarıyla son 24 saat içinde Finike İlçesi'ne 158, Antalya'ya 56, Alanya'ya ise 19 kilogram yağış düştüğünü belirtti.


Antalya'nın Demre ilçesinde ilköğretim okulları ile liselerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre Demre Kaymakamlığı, dün ilçeyi etkisi altına alan yağış üzerine bu sabah okulların bir gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı.

Bu arada, iki ayrı noktadan taşan Demre Çayı'nın kontrol altına alınabilmesi amacıyla Devlet Su İşleri ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber