'Hain plan devrede'

ABD-Rusya desteğinde Suriye'de devlet kurmaya çalışan PKK, Türkiye'de de benzer planın maşası. Hendeklerden bu amaca varılamayacağı aşikar. Zaten asıl amaç, 'iç savaş' yalanıyla Türkiye'yi baskı altına almak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hain plan devrede'

Nevin Bilgin - Alev Dönmez

Paralel yapının MİT tırları ile başlattığı ve Türkiye'nin uluslararası kamuoyundaki imajını kötülemeye yönelik operasyonları son zamanlarda HDP ve onun uzantıları tarafından farklı bir boyuta taşındı.

Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır hükümranlık hakları gereği sürdürdüğü terörle mücadelesi "iç savaş" olarak gösterilmeye çalışılıyor. HDP, DBP, DTK gibi parti temsilcileri, Paralel, İran, Rusya, ABD ve Almanya gibi dış mihrakların desteğiyle sorunu "Lahey'e taşımayı" dillendirmeye başladı. Uzmanlar, Lahey Adalet Divanı ve Lahey Ceza Divanı'na böylesi bir başvurunun yapılamayacağının altını çizerek, yapılanın uluslar ararası kamuoyu nezdinde "Türkiye'de iç savaş var" algısı yaratmak olduğu görüşünde.

AÇIKÇA YALAN

ABD, Kandil ve Rusya'da ihanet turuna çıkan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bölgede 'devlet' kurmaktan söz ederek ihanet niyetini açık etti. HDP'li vekil Osman Baydemir ise tartışmayı TBMM'ye taşıdı. Baydemir, PKK'nın katlettiği belgeleriyle ortada olan vatandaşları 'devletin öldürdüğü' yalanını tekrarladı. Bununla da yetinmeyip, bölgeyi Filistin'e, Suriye'ye benzeterek, "Lahey'e başvuracağız" dedi. İlginç olan, aynı gün bir İngiliz gazetesinin de aynı vurguya yapmasıydı.

ULUSLARARASI DESTEK

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ise "İç savaş durumunda NATO müdahale eder" iddiasında bulundu. SDE Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Şahin:"Suriye'deki deneyimlerini Kobani'de uyguladılar. Şimdi de Türkiye'de deniyorlar. PKK İran, ABD ve Almanya'dan cesaret alıyor. NATO iç savaş durumunda üyesi olan ülkenin arkasında durur."

HDP'NİN KAFASI KARIŞIK

YRD. DÇ. Sinan Kocaoğlu: HDP, kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyor. Lahey'e başvuru yapmaları hukuken mümkün değil. Uluslararası Ceza Divanı Roma statüsüne üye olmayan taraflara yargılama yapamaz.

HESAPLARI TUTMAYACAK

Kurtulmuş:, "Maalesef son derece hain bir plan işliyor. Teröristler ve arkasındaki güçlerin hesapları hiç bir zaman tutmayacak. Karşımızda sadece bir terör örgütü yok. Onlara destek sağlayan karanlık ve dış güçlerin olduğunu çok açık bir şekilde biliyoruz. "

PKK KATLİAMINI TEMİZE ÇEKTİ

Baydemir'in, PKK kurşunuyla ketledilen kadınve çocukların katilini çarpıtması Meclis tutanaklarına böyle geçti:

- "Baydemir: Gözlerimin önünde kadınlar, anneler, yaşlılar, anne karnındaki bebe katlediliyor.

- MHP'li Karakaya: Bırakın o zaman kan dökmeyi.

- AK Parti'li Çavuşoğlu: PKK'ya sesleniyorsunuz herhalde Sayın Baydemir.

- Baydemir: Fotoğraftaki bu Filistinli bebe, bu da Kürdistanlı bebe. Artık, kadın öldürmekten, çocuk öldürmekten, sabi öldürmekten vazgeçin; bunun sonu yok.

- AK Parti'li Deligöz: PKK'yı savunmaktan vazgeç. Ayıp ya!

- Baydemir: Hendek, direniş, bu ölümlerin sebebi değil, İnsanlar BM'ye, Lahey Adalet Divanına gidecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber