Konut sektörü 2007 yılında tam gaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut kredi faizlerinin ani yükselişi ile zor günler geçiren inşaat sektörü, her şeye rağmen 2007 yılından umutlu görünüyor. Birçok konut firması, 2007'ye yeni konut projeleri ile giriyor

Mart ayında döviz kurunda meydana gelen ani dalgalanma ve konut kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte konut satışlarında yaşanan düşüş, pek çok inşaat firmasının gözünü korkutmadı.

Konut sektörünün son iki yıldır girdiği yükseliş trendinin devam edeceğini tahmin eden firmalar, 2007 yılına birbirinden iddialı konut projeleri ile girmeye hazırlanıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerdeki konut açığı ve site yaşamına olan ihtiyacın artması da firmaları yeni projeler geliştirmeye yöneltiyor.

2007 yılı planlarını açıklayan konut firmalarının bir çoğu, üst gelir grubuna hitap eden projeler geliştiriyor.

Ayrıca ortanın üstü ve orta gelir grubuna hitap eden projeleri de yeni yıl planları içine alan firmalar da var. Bununla birlikte dar gelirlinin konut hayallerinin başka bir yeni yıla kaldığı da çok açık.

İstanbul'da 7.500 yeni markalı konut

Yalnızca İstanbul'da şimdiden 7 bin 500'ün üzerinde yeni ve markalı konut üretilmesi planlanıyor. Uzmanlar, 2007'nin ilerleyen aylarında planlanacak ve açıklanacak olan binlerce konutun eklenmesi ile birlikte bu sayının on binlerle ifade edileceğini belirtiyorlar.

Dev konut projeleri geliyor

Ağaoğlu Grubu ve Sinpaş, 2007'de konut sektörüne damgasını vuracak dev konut projeleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ağaoğlu Grubu, 3.000 konutluk bir proje ile Ümraniye'de yapımına devam ettiği Eltes Güneşi projesinin konseptini Doğu Ataşehir'e taşımayı planlıyor. Bu projedeki konutlar orta gelir grubuna hitap edecek fiyatlarla satışa sunulacak.

Sinpaş'ın Bursa'da inşa edeceği Ottomanors projesi ise Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük konut projesi olacak. 1 milyon metrekare arazi üzerinde inşa edilecek olan Ottomanors'da 10 bin konut yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber