Baba ve polis oğlu, adam kaçırmakla suçlanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Mahmudiye Beldesi'nde, iddiaya göre, 70 yaşındaki Ahmet Eroğul'a, borçlu olduğu 57 yaşındaki O.D. ve Hakkari'de görev yapan oğlu polis memuru 29 yaşındaki A.D. tarafından kaçırılıp silah zoruyla senet imzalatılmak istendi.

Jandarmanın yakalayıp savcılığa sevk ettiği baba ve oğlu, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Mahmudiye'de yaşayan Ahmet Eroğul, iddiaya göre, 2004 yılının sonlarında Ezine İlçesi'nde çiftçilik yapan O.D.'den 50 koyun satın alarak 5 bin 750 YTL'lik senet imzaladı.

Aradan geçen zaman içinde Ahmet Eroğul, borcunun 5 bin YTL'sini ödedi. Kalan 750 YTL'yi alamayan O.D. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru oğlu A.D. ile birlikte, geçen 12 Ekim Perşembe günü, Mahmudiye Beldesi'ne giderek, iddiaya göre, alacaklı olduğu Ahmet Eroğul'u zorla arabaya bindirip kaçırarak, silah zoruyla senet imzalatmak istedi.

Yaşananları gören bir köylü Mahmudiye Jandarma Asayiş noktasına giderek, Ahmet Eroğul'un ik kişi tarafından 57 AK 019 plakalı bir otomobile zorla bindirilip Üvecik Köyü yönüne götürüldüğünü bildirdi. Harakete geçen jandarma, otomobili izleyip yakalayarak durdurdu. Otomobilin arka koltuğundaki Ahmet Eroğul, ?Beni zorla kaçırdılar, kurtarın? dedi.

İFADELERİ ALINDI

Önce Geyikli Jandarma Komutanlığı'na götürülen O.D. oğlu A.D. ve Ahmet Eroğul, daha sonra Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sevkedildi. Ahmet Eroğul savcılıkta verdiği ifadede, ?Olay günü yanımda bir araç durdu. Araçtan inen tanımadığım bir kişi ?senin borcun var mı?' diye sordu ve cebinden çıkardığı iki senedi imzalamamı söyledi. Kendisini tanımadığımı ve kim olduğunu sordum. ?Bana Kürt Mustafa derler, senin ciğerlerini alırım söker alırım, senetleri imzala' dedi. Borcum olmadığını söyleyip senetleri imzalamadım.

Arabaya binmemi söyledi. Binmeyince beni kucaklayıp arabaya bindirmeye çalıştı. Bu arada arabadaki O.D. de inerek bu şahsa yardım etti. Beni kaçırıyorlar kurtarın diye bağırdım ama zorla arabaya bindirdiler. Biz arka koltukta A.D. ile oturuyorduk. Yeniden bana iki senedi göstererek bunları imzalamamı söyledi. Ayrıca belindeki silahı da göstererek ?senin beynini bununla patlatırım' dedi. 650 YTL borcumu vereyim köye dönelim dedim. Ama onlar açık senetleri imzalatmak istedi. Bu arada jandarma arabayı durdurdu ve beni kurtardı. Her iki şahıstan da şikayetçiyim? dedi.

KORKTUK KAÇTIK

Zorla adam kaçırdıkları ve silah zoruyla senet imzalatmak istedikleri iddia edilen O.D. savcılıkta verdiği ifadesinde, ?Ben oğlum A.D. ile Çanakkale'ye annemi ziyarete gitmiştim. Dönüşte Mahmudiye'den geçerken tesadüfen Ahmet Eroğul ile karşılaştık. Kahvenin önünde şahsa ?parayı ödemeyecek misin' diye sordum.

Bana, ?Köylünün içinde böyle konuşma, köylüye mahçup oluyorum, girip arabada konuşalım' dedi. Bunun üzerine arabaya bindik. Hemen ardından ?İmdat beni kaçırıyorlar, kurtarın' diye bağırmaya başladı. Kahvenin önündeki 15-20 kişilik grup benim aracıma saldırdı. Ben de korktum ve şahıs arabanın içindeyken arabayı çalıştırıp kaçtım. Ahmet borcunu ödeyeceğini söyledi. Biz de dönüp kendisini köye bırakmak istiyorduk. Bu arada jandarmalar bizi durdurdu. Kesinlikle zorla kaçırma olayı yoktur. Ahmet borcunun ödememek için böyle bir yol seçti? diye konuştu.

Oğlu polis A.D. ise, ?Babannemi ziyaretten dönerken babam şu bizim borçluya da bir uğrayalım dedi. Borçluyu gördüğümüzde ?Aracın içinde konuşalım' dedi. Otomobile bindikten sonra da bağırmaya başladı. Köylüler üzerimize yürüyünce babam arabayı çalıştırdı ve uzaklaştık. Kendisini darp etmedik, zorla kaçırmadık ve zorla senet imzalatmaya çalışmadık. Üzerimde mesleğimden dolayı tabanca taşıyordum ama kesinlikle kullanmadım? dedi.

Baba O.D. ve oğlu A.D. ifadelerinin ardından savcılıkça, serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber