AKP ile CHP arasında 'maaş bordrosu' kavgası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Genel Merkezi'nde çalışan personelin maaşları AKP ile CHP milletvekilleri arasında kavgaya yol açtı.

Genel Kurul'da, milletvekili seçilme yaşını 25'e indiren Anayasa değişikliğine uyum amacıyla AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve arkadaşları tarafından hazırlanan kanun teklifi, muhalefet ve iktidarın oylarıyla kabul edilerek, yasalaştı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, iktidarları döneminde memura enflasyon üzerinde zam verildiğini belirterek, 765 YTL olan en düşük memur maaşının, yılbaşında 814 YTL'ye çıkarılacağını kaydetti. Şahin CHP'lilerin laf atması üzerine CHP Genel Merkezi'nde 76 personel çalıştığını, ortalama 517 YTL, 510 YTL ve 485 YTL maaş aldığını söyledi. Elindeki bordroları gösteren Şahin, "Önce, kendi işçilerinize, çalışanlarınıza sahip çıkın. Memuru açlığa mahkum ettiğimizi söylüyorlar, önce kendi evinizin önünü temizleyin. Kendi çalışanlarınıza sahip çıkın, sonra devlete hesap sorun" diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da genel merkezde çalışan 73 personelin sendikalı ve toplu sözleşmeli olduğunu, diğer partilerde böyle bir durumun bulunmadığını kaydetti. Kart, CHP çalışanlarının, giydirilmiş ortalama bin 500 YTL maaş aldığını, en düşük ücretin giydirilmiş tutarının ise bin YTL olduğunu bildirdi. Kart, Şahin'in açıklamalarını, "popülist, fırsatçı ve devlet adamı ciddiyetiyle bağdaşmayan" açıklamalar olarak nitelendirdi.

Kart'ın sözleri üzerine bordroları yeniden gösteren Şahin, "Bu resmi belgelerin dışında da biz çalışanlarımıza ayrıca para veriyoruz diyorsunuz. Demek ki çalışanlarınıza resmiyette göstermediğiniz rakamları veriyorsunuz. O zaman şöyle düşünürler, CHP'de acaba vergi mi kaçırılıyor?" diye konuştu.

CHP'lilerin, "Özür dilemezsen alın damarı çatlamış sayarız" sözleri üzerine Şahin, "Niye özür dileyecek mişim? Ben resmi rakamları okudum. Gerçek değilse, gerçek olmayan beyanda bulunuyorsunuz demektir" dedi.

Şahin'in bu sözlerine yanıt veren CHP Niğde Milletvekili Orlan Eraslan, "CHP'nin hesabını Süleyman Mercümekler tutmuyor. Trilyon davasında yargılanan CHP'li yok. CHP'de AKP'deki gibi takiye yok. Bu çıkışınız korku ve tükenişinizi gösteriyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber