DAEŞ'e yönelik operasyonlarda son 11 günde 73 gözaltı

2016'nın ilk 11 günündeki operasyonlarda 73 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'da yılbaşı öncesinde düzenlenen operasyonda yakalanan ve "canlı bomba" oldukları değerlendirilen 2 DAEŞ mensubu da yeni yılın ilk günlerinde tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DAEŞ'e yönelik operasyonlarda son 11 günde 73 gözaltı

Bu yılın ilk 11 gününde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 73 şüpheli gözaltına alındı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 Ocak'ta düzenledikleri operasyonda, İstanbul'da eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 12 kişiyi yakaladı.

Belirlenen adreslerdeki aramalarda 4 tabanca, 5 bıçak, 228 mermi, çok sayıda dijital malzeme, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden nöbetçi hakimliğe çıkarılan 1 kişi tutuklandı, 3 kişi de haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Zanlılardan 8'i de tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

İstanbul'da 10 Ocak'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik 5 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Yalova, Bursa ve Kocaeli'de 6 Ocak'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanan 6 zanlıdan biri savcılık tarafından, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, biri mahkemece tutuklandı.

Adana'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik 10 Ocak'ta düzenlenen operasyonda 16'sı yabancı uyruklu 23 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, bugün adliyeye sevk edildi.

Elazığ'da dün Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman'da DAEŞ üyesi oldukları değerlendirilen ve Suriye'de bulundukları iddia edilen 15 şüphelinin adreslerine dün operasyon düzenlendi. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda bazı evraklara el konuldu.

Diyarbakır'da 10 Ocak'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 3 kişi yakalandı, şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramada 2 tabanca, 3 av tüfeği ve 734 fişek ele geçirildi.

Bursa'da 11 Ocak'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

- Ankara'da 2 "canlı bomba" yakalanmıştı

Terör örgütü DAEŞ üyelerince yılbaşında eylem yapılacağı istihbaratı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince Mamak Yakupabdal Mahallesi'ndeki hücre evine düzenlenen operasyonda yakalanan ve "canlı bomba" oldukları değerlendirilen DAEŞ mensubu Musa Canöz (28) ve Adnan Yıldırım (40), 2 Ocak'ta çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlamasıyla Sincan Cezaevine gönderildi.

Bu arada, dün, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'teki canlı bomba eylemini gerçekleştiren ikinci teröristin Suriye vatandaşı E.U. olduğu belirlenmişti. Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları tespit edilen Yunus Emre Alagöz ile E.U'nun gerçekleştirdiği eylemde saldırganlarla 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Orhan Çiçek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber