'Bildiride bir süre sahte isim var'

Bin 128 akademisyenin imzaladığı 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine Eyüp Güzel isimli bir vatandaşın, üniversite mezunu dahi olmamasına rağmen imzası atıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ocak 2016 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bildiride bir süre sahte isim var'

Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nce binden fazla akademisyenin Güneydoğu'daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak başlattıkları imza kampanyasına Eyüp Güzel isimli vatandaşın akademisyen olmamasına rağmen imzası atıldı. Bildirinin sorumlularına kendisini Doç. Dr. olarak tanıtan ve hiçbir teyit alınmadan ismi listeye eklenen Eyüp Güzel, "Ben sadece yaptıkları işin sorumluluğu var mı diye denemek istemiştim. Ancak listede imzamı gördükten sonra anladım ki bu işi hiç önemsemiyorlar. Ülkemizde 150 binden fazla akademisyen var ve bin küsür çok komik bir rakam"dedi.

UYDURMA MAİL ATTIM

"TSK'nın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını "katliam" olarak nitelendiren bildirinin aslında ne kadar baştan savma olduğunu herkesin görmesini istedim" diyen Güzel, bildirinin içinde kendisi gibi akademisyen olmayanların da imzası olabileceğini söyledi. Güzel, "Ben bu akademisyen imzalarını toplayanların ne kadar ciddiyetsiz olduklarını ortaya çıkarmak için böyle bir işe giriştim. Üniversite mezunu değilim. Hiçbir akademik ünvanım yok. Üniversite diplomam bile yok. Uydurma bir mail attım. Adımın başına da Doç. Dr. yazdım. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyim diye tanıttım kendimi. Tamamen dalga geçmek amacıyla ne kadar ciddiyetsiz olduklarını göstermek istedim. Bana cevap olarak hiçbir şey yazmadılar. Teyit almadan, araştırmadan imzamı eklediler" şeklinde konuştu.

GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDILAR

Öte yandan bildiriye imza atan öğretim görevlileri hakkında başlatılan soruşturmalara yenileri eklendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yargı sınırları içinde bulunan 123 akademisyen hakkında resen soruşturma açtı. İzmir'de bulunan 37 akademisyen, Van'da da 4 akademisyen hakkında işlem başlattı. Kocaeli'de 20, Zonguldak'ta 1, Bursa'da ise Uludağ Üniversitesinde görevli 3 akademisyen de gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Yönetimler soruşturuyor

Üniversite yönetimleri de bünyelerinde çalışan ve bildiriyi imzalayan akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatmaya devam ediyor. Gaziantep Üni. bildiride imzası bulunan 4 akademisyen, Batman Üni. 5 akademisyen, Anadolu Üni. 15 akademisyen, Eskişehir Osmangazi Üni. 4 akademisyen, Mersin Üni. 20 akademisyen, Samsun Ondokuz Mayıs Üni. 6 akademisyen, Van Yüzüncü Yıl Üni. 4 akademisyen, Muğla Sıtkı Koçman Üni. 9 akademisyen, Akdeniz Üni. 9 akademisyen, Çanakkale Onsekiz Mart Üni. ise bir öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca Giresun Üni.'de bir öğretim üyesini görevden uzaklaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber