6 ilde eğitime kar tatili

Manisa, Uşak, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Balıkesir'de kar nedeniyle okullar tatil edildi.

Haber Giriş : 20 Ocak 2016 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 ilde eğitime kar tatili

MANİSA (AA)

Manisa'nın Demirci ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Demirci Kaymakamlığı, ilçede etkisini sürdüren kar yağışından dolayı ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Kar yağışı nedeniyle ilçede 18 Ocak Pazartesi günü de eğitime bir gün ara verilmişti.

UŞAK

Uşak'ta Çarşamba gecesi başlayan ve etkili yağan kar nedeni ile okullarda eğitim ve öğretimlere bir gün ara verildi.

Uşak Valiliği tarafından alınan karara göre; "Etkili olan kar yağışı dolayısıyla Uşak İl Merkezi ve İlçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim veren okullarda 21.01.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 21.01.2016 Perşembe günü 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır." Denildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle ilçeye gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gün boyunca etkili olan kar yağışı, akşamda etkisini sürdürdü. Kar yağışının yarında devam etmesi beklendiğinden, taşımalı sistemle ilçeye gelen öğrenciler için 21 Ocak günü eğitime 1 gün ara verildi. Diğer öğrenciler için eğitim normal şekilde devam edecek.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitime 21 Ocak Perşembe ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in 6 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Altıeylül, Karesi, Balya, Dursunbey ve Savaştepe ilçelerinde tüm okullar, Gömeç ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 21 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği belirtildi.

İZMİR

İzmir'in Bergama ilçesinde, kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Madra ve Yuntdağ mahallelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı. Üç ayrı ekip, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların 21 Ocak Perşembe tatil edildiğini belirtti. Canatan, "Buzlanma ve kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa ve mağduriyete sebep olmamak için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesini uygun gördük" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber