Türkiye'de güneş enerjisine not verilecek

Güneş enerjisi ekipmanları, Türkiye'nin ilk enerji etiketleme sistemi test laboratuvarı sayesinde enerji verimliliği seviyelerine göre not alacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de güneş enerjisine not verilecek

Laboratuvarın ülkedeki ilk örneğini kuran Ezinç Grup şirketinin CEO'su Mahmut Ezinç yaptığı yazılı açıklamada, beyaz eşyada uygulanan A-B-C sınıfı gibi etiketleme sisteminin, şubat ayından itibaren Türkiye'deki güneş enerjisi ekipmanlarında da zorunlu hale geleceğini kaydetti.

Ezinç, Türkiye'deki firmalar tarafından daha önce yurtdışından temin edilen bu verimliliğe dayalı not sertifikasyonunun, kurulan ilk yerli Enerji Etiketleme Sistemi test laboratuvarı aracılığıyla hem daha hızlı hem de daha düşük maliyete alınabileceğini vurguladı.

Bu sertifikasyon olmadan hiçbir firmanın ihracat yapamayacağını aktaran Ezinç, "Bu konuda bir öncülük yaparak etiketleme sertifikasyonu için bir test laboratuvarı kurduk. Amacımız, kanun çıkmadan tüm ürünlerimizde bu etiketlemeyi başlatmak ve diğer sektör paydaşlarımıza örnek olmak. Bunu sadece kendimiz için değil sektördeki diğer firmalarımız ile birlikte yurtdışında bizimle çalışan distribütörlerimizin de kullanımına açmaya hazırız. Tüm sektöre hizmet vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeynep Beyza Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber