TOKİ konutu aldılar, üşüyorlar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık TOKİ tarafından van/edremit ilçesinde yapılan konutlar maalesef sakinleri hayal kırıklığına uğrattı.

Konutlar tamamlanmadan teslim edildi. Konutlarda bulunan birçok eksiklik daha sonra tamamlanmak taahhüdü ile ev sahiplerine konut teslim tutanağı imzalattırıldı ancak 1680 konuta hizmet etmek üzere inşaatı tamamlanamayan en başta okul,sağlık ocağı, dükkanlar, cami ve benzeri sosyal donatılar olmadığı için birçok ev sahibi konutu teslim almasına rağmen konutuna yerleşemiyor.

En önemlisi şehrin en yakınındaki dağlara kar yağmış, soğuklar etkili olduğu halde, şehirde sobalar ve kaloriferler çalştığı halde TOKİ de hiçbir faaliyet olmadığı gibi ev sahiplerini bilgilendirecek kimse bulunmuyor. Oturanlarda bin pişman elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyor. Toki'deki konutlara toplu ulaşım aracı olarak belediye halk otobüsleri sefer koymadığı için ulaşım minibüsler ile sağlanıyor. Ancak minibüsler ilgili odanın resim fiyat tarifesi olmadığı için korsan ve çok yüksek fiyatla yolcu taşımaktalar. Örneğin Van'dan 40 km uzaklıktaki gevaş ilçesine 1 ytl, fakat 18 km deki toki konutlarına 1,250 ytl ücret alınmaktadır.

Toki den ilgili konuların araştırılmasını ve önlem alınmasını istiyoruz.
Toki nin her yerde yaptığı inşaatlar kurumun göğsunu kabartırken maalesef van/edremitte imajını kesinlikle lekelemiştir.

Sayın TOKİ başkanı erdoğan BAYRAKTAR beyin konu ile ilgileneçek bir heyetin bizzat vana gönderilmesini ve sorunları yerinde tespit ederek çözüme katkı yapmasını bekliyoruz.
Lütfen kış daha fazla bastırmadan...

Haberi Gönder yoluyla yazan: Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber