Asgari ücrette yeni yöntem belirlenmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, asgari ücret konusunda, günün yaşam standartlarını gözönüne alan yeni bir değerlendirme yöntemi belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Çelebi, "iktidar ve işveren temsilcilerince 'anti demokratik' olarak oluşturulduğunu" savunduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, Kasım ayında toplanarak, asgari ücreti "yine kendi bildikleri biçimde belirleyeceklerini" öne sürdü.

DİSK olarak yıllardır dile getirdikleri önerileri bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunmak istediklerini belirten Çelebi, öncelikle Türk-İş'e çağrıda bulunduklarını söyledi.

Çelebi, şöyle devam etti:

"Türk-İş, her yıl olduğu gibi yalnız asgari ücretin belirlenmesi sürecinde muhalefet şerhi koyarak değil, bu yıl Asgari Ücret Komisyonundan çekilerek, emekçilerin birlikte tutum almasını sağlamalı ve işçi sınıfını konu mankeni olma pozisyonundan çıkarmalı, bu suça ortak olmamalıdır."

"Türkiye'de açlık sınırı 600 YTL civarındadır" diyen Çelebi, "İktidar, kamuda çalışan memurların asgari ücretini 663 YTL olarak belirlerken, işçilerin asgari ücretini bunun yarısına razı etme çabaları işverenlerin dayatmaları sonucudur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber