Hastane enfeksiyonları hastanelerin kalite göstergesini belirliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"HASTANE ENFEKSİYONLARI KONUSUNDA TÜM HASTANE KADROSUNA EĞİTİM VERİLMELİ"

Ege Üniversitesi (EÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Büke, hastane enfeksiyonlarının hastaların hastaneden yatış süresini uzattığını söyleyerek, bu konuda tüm personele eğitim verilmesi gerektiğini ifade etti.

Hastane enfeksiyonlarında eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Büke, hastanelerde doktorlardan hemşirelere, hatta hastanenin tüm kadrosuna eğitim verilmesi gerektiğini bildirdi. Hastane enfeksiyonlarının hastaların hastanede yatış sürelerini uzattığını ve ölüm oranlarını daha da arttırdığını belirten Doç. Dr. Büke, "Hastane enfeksiyonları tüm dünyanın sorunudur. Sanayileşmiş, ekonomik anlamda gelişmiş ülkelerde bile baş gösteriyor bu sorun. Ancak gelişmiş ülkelerde hastanelerdeki enfeksiyon olayları yüzde 5 ila yüzde 7 arasında değişirken bizim ülkemizdeyse bu oran yüzde 10'dan başlayarak yüzde 40'a kadar çıkabiliyor" dedi.

Fransa'da bir yıl kalan ve bu konuyla ilgili gözlemler yapan Doç. Dr. Büke, Fransa'daki hastanelerde enfeksiyonların ayrı ünitelerde erkenden tespit edilip önlem alındığını söyledi. Hastanelerdeki enfeksiyon oranlarının artık hastalar tarafından sağlıkta kalite göstergesi olarak kabul edilmeye başlandığının altını çizen Doç. Dr. Büke, "İnsanlar sağlık hizmetleri alacakları kurumların enfeksiyon oranlarını da göz önünde bulundurmaya başladı. Bu durum toplumun sağlık konusunda bilinçlenmesi, ülkemizde de enfeksiyon oranlarının düşürülmesi konusunda önemli bir adım olacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber