Almanya'ya Türk şeker çıkarması

Türkiye'den 70 firma, bisküvi, dondurma, sakız, çikolata, şekerli mamul, kuruyemiş, helva ve lokum gibi ürünleriyle Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen, alanında dünyanın en büyük fuarlarından 'ISM 2016 Uluslararası Bisküvi ve Şekerleme Fuarı'na çıkarma yaptı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Almanya'ya Türk şeker çıkarması

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği öncülüğünde Türkiye fuara 17'nci kez milli katılım gerçekleştirdi. Birlik Başkanı Zekeriya Mete, "ISM'de yer almak yalnızca ihracatımızı arttırmaya yönelik değil aynı zamanda tüm piyasaya ve rakiplerimize de bir boy gösterisi" dedi. Sektörün Rusya krizinden etkilendiğini aktaran Mete, şunları söyledi:

"Rusya dışında da maalesef Ortadoğu ülkelerinde sular hiç durulmuyor. Bu yüzden yeni pazar arayışlarımız sürekli devam ediyor. Dünyayı karış karış araştırmaya ve en çok verim alabileceğimiz ülkelere doğru ihracatımızı yönlendirmeye çalışıyoruz."

Mete, ihracat için hedef ülkeler arasında Güney Afrika, Japonya, Çin, S. arabistan, İran, Brezilya, ABD, Kanada ve Nijerya'yı da saydı.

İhracat iyi başlamadı

İhracatta 2016 yılının iyi başlamadığını söyleyen Mete böyle devam ederse yılı yüzde 10 eksiyle kapatma endişesi taşıdıklarını paylaştı. Sınır kapılarındaki sıkıntıların ihracata darbe vurduğunu kaydeden Mete, "Hükümet haklı olarak güvenliği gözetiyor. Başka kanallardan mallar gönderilebilir. İran daha aktif hale gelebilir. Ancak İran'la ticari ilişkilerimizi sıcaklaştırmak için samimi adım attık ama onlardan aynı samimiyeti göremiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız birçok platformda İran, Rusya ve İsrail gibi ülkelerle ilgili kararlarda dürüst ve samimi davrandı. Ancak onun samimiyetini karşı ülkelerde bulamıyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber