Altın fiyatına et

Et fiyatları son dönemde altınla yarışır hale geldi. Altının gramı 107 liraya satılırken İstanbul'da lüks bir markette bonfilenin kilosunun 106 liraya kadar çıktığı görüldü.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatına et

Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen kırmızı et fiyatları yaklaşık bir aydır yeniden yükselişiyle gündeme geldi. Sektör temsilcileri, üreticiden tüketiciye kırmızı et fiyatlarında büyük farkların oluştuğunu, üreticide kilogramı 26 lira 25 kuruş olan kuzu etinin markette 44 lira 99 kuruşa, 24 lira 76 kuruş olan dana etinin, markette 40 lira 15 kuruşa satıldığını yani üreticiden markete kuzu eti fiyatının yüzde 71.38, dana eti fiyatının ise yüzde 62.17 arttığını açıkladı. Durum böyle olunca hükümet de et fiyatlarındaki yükselişi dizginlemek için yeniden ithalat iznini gündemine aldı ve ithalat izni önceki gün çıkarıldı. Et üreticileri, ithal et iznine tepki gösterirken, üretimin özendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son dönemde artan et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Et fiyatlarının Doğu'daki terör olayları nedeniyle arttığının sorulması üzerine "Böyle bir artış yok" diyen Bakan Çelik, "Son 1 ay içinde bir artış söz konusu. Et fiyatları ile ilgili birinci hedefimiz hayvan sayısını artırmak. Bu dönemde bununla ilgili çok yaygın ve yoğun çaba içinde olacağız. 2016 yılı içinde hayvancılık desteklerimiz devreye girmiş olacak" diye konuştu.

Her an ithal edebiliriz

Orta vadede hayvan varlığında bekledikleri sayıya ulaşma çabasında olacaklarını anlatan Çelik, kısa vadede ise spekülatörlere yol açılmaması adına bazı tedbirler alabileceklerine işaret etti. Bakan Çelik, ihtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanları olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Ama bu bizim önceliğimiz ve arzu ettiğimiz bir şey değildir. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu'nda dün yanılmıyorsam imzalandı. Bu ithal edeceğiz anlamına gelmez ama her an da ithal edebiliriz anlamı taşıdığını belirtmek istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber