Üniversiteye yeni yüksekokul yapılacak

Burdur'un Bucak İlçesi'nde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Yüksekokulu binası yapılması için protokol imzalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2016 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteye yeni yüksekokul yapılacak

Bucak Sağlık Yüksekokulu binasının yapımını üstlenen Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve MAKÜ arasında protokol imzalandı. Protokol törenine MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Civan katıldı. Protokole, Kooperatif Başkanı Ali Civan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu imza koydu.

İmza töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Ali Civan, "Biz bu okulun yapımını tüm esnaflar adına üstleniyoruz. Esnafımızın alın terinden biriken bu paraları tüm esnaflarımız adına sağlık yüksekokulu için harcarken gelecekte burada yetişen öğrencilerimiz sağlık sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise Bucak'a yaklaşık iki yıl önce Sağlık Yüksekokulu açılmasına karar verdiklerini, bina olmadığı için öğrenci alamadıklarını söyledi. Okul inşaatının bir an önce başlayarak tamamlanması halinde öğrenci alımına başlayacaklarını belirten Prof. Dr. Kokmaz, "Sağlık Yüksekokulunun kadrosu şu anda tamamlanmış durumda" dedi. Rektör Korkmaz, Bucak'a İşletme Fakültesi de açtıklarını, ileriki yıllarda yüksekokulların fakülteye dönüştürülebileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise ilçede şu anda 6 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu, Sağlık Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi'nin de faaliyet geçmesi öğrenci sayısının 10 binin üzerine çıkacağını kaydetti. MAKÜ Sınırlı Sorumlu Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sağlık Yüksekokulu adıyla açılan okulun yapımı için kooperatif 2 milyon TL destek verecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber