Yalçın: Yeni anayasa için daha fazla bekleyemeyiz

Genel Başkan Yalçın: - "Terörü yeneceğiz, küresel baronların yüz yıllık planlarını alaşağı edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin yeniden büyük Türkiye şahlanışına öncülük edeceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2016 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: Yeni anayasa için daha fazla bekleyemeyiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Terörü yeneceğiz, küresel baronların yüz yıllık planlarını alaşağı edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin yeniden büyük Türkiye şahlanışına öncülük edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, yöneticiler, sendika genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, şube ve komisyon başkanları ve il temsilcileri, Antalya'da düzenlenen "Memur-Sen Türkiye Buluşması"nda bir araya geldi.

Yalçın, buradaki konuşmasında, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak "birlik ve beraberlik" çağrısı yaptı.

"Birliğimizi hedef alan yeni Haçlı ittifakına karşı dik duracağız, birlik olacağız, yüreklerimizi birleştireceğiz. Ortak akılla hareket edip, kirli emellerini boşa çıkaracağız. Terörü yeneceğiz, küresel baronların yüz yıllık planlarını alaşağı edeceğiz. Ülkemizin, milletimizin yeniden büyük Türkiye şahlanışına öncülük edeceğiz" ifadelerini kullanan Yalçın, Suriye üzerinden Türkiye'ye kurulan kumpası yerle bir edeceklerini belirtti.

Yalçın, "PKK ne yaparsa yapsın, KCK ne kadar kıvranırsa kıvransın bu topraklarda kardeşlik devam edecek. HDP hangi yola başvurursa başvursun, tarihi, inancı, hedefi ve kalpte taşıdığı emaneti bir olan milleti birbirinden ayıramayacak" değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni anayasa için daha fazla beklememeliyiz"

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yalçın, şunları kaydetti:

"Yeni anayasayı önemsiyoruz. Çünkü darbe anayasalarının darbesini en çok yiyen kitleyiz. 'Yeni anayasanın öznesi millet, nesnesi devlet olsun' diyoruz. Çünkü milleti kendine esir eden kutsal devlet anlayışının, ceberut devlet tavrının bizden ekmeğimizi, geleceğimizi, emeğimizi çaldığını unutmuyoruz. Anayasa büyüyen, gelişen ve öze dönen Türkiye'nin ve milletin ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Artık milletin mührünü ve imzasını taşıyan yeni anayasa için daha fazla beklememeliyiz. Biz milleti de devleti de bu ihanetten kurtarmada öncü olacağız, olmak zorundayız. Anayasada neler olsun, neler olmasın, hangi ilkeler, hangi değerler yer alsın, bunları milletimizle tartışacağız. Milletimizin fikrini alacağız, milletimizin beklentilerini raporlarımıza, çalışmalarımıza yansıtacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber