60 bin Türk çocuğu ailelerinden koparılarak Hristiyanlar'a evlatlık verildi

22 yılda 60 bin Türk çocuğu ailelerinden koparılarak Hristiyanlar'a evlatlık verildi. Çocuklar anne ve babalarıyla bile görüştürülmüyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
60 bin Türk çocuğu ailelerinden koparılarak Hristiyanlar'a evlatlık verildi

Erdinç Akkoyunlu

Tedavi gördüğü hastaneden kaçarak ailesine sığınan 10 yaşındaki Elif Karakaya'nın yaşadıkları, Alman hükümetinin Türkler'e uyguladığı evlat zulmünü gözler önüne serdi. Anne ve babası işitme engelli olduğu için ailesinden alınan Elif gibi binlerce Türk çocuğu daha olduğu ortaya çıktı.Gurbetteki Türk çocukları korumak için kurulan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, 22 yılda 60 bin Türk çocuğun ailelerinden alınıp, özellikle Hıristiyanlar'a evlatlık verildiğini söyledi. Altay, "Aileler görüş gününde kendi çocuklarıyla Türkçe konuşamıyor. Zaten pek görüştürülmüyor" dedi.

ÇOK ACIMASIZLAR

Almanya Gençlik Dairesi'nin Türk ailelere karşı çok acımasız davrandığını anlatan Altay, "Bir baba işsiz kalırsa, ev alıp borçlanırsa, eşi rahatsızlanırsa, ya da duyma engeli varsa, inanmayacaksınız ama boyu kısa ise Alman devleti çocuğunuzu elinizden alıyor" diye konuştu. Bu uygulamanın en çok Türk aileleri mağdur ettiğini anlatan Altay, "Stuttgart'ta Giresunlu Esen ailesinin üç çocuğu geçen ay koruma altına alındı. Sebep annenin kansere yakalanması ve boyunun kısa olması. Baba Emin Esen, mahkeme mahkeme dolaştı ama sonuç alamadı. Çocuklar bilerek Hıristiyan aileye veriliyor, uzak yerler tercih ediliyor ki aileler görmesin, çocuk asimile olsun. Mahkemeler de devletten taraf tutuyor" ifadelerini kulandı.

Altay, Elif ile ilgili gelişmeleri de takip ettiklerini söyledi.

HER HİKAYE BİR DRAM

Hannover kentinde yaşayan 26 yıllık gurbetçi İsmail Bayar ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"1999 yılında Hollandalı olan eşimle evlendim. Bir yıl sonra çocuğum Mikail dünyaya geldi. Eşimle boşandık. Gençlik Dairesi'nden 'Çocuğunuza ilişkin araştırma yapacağız' dediler. Ertesi gün eski eşim ağlayarak aradı, 'Mikail'i zorla aldılar' dedi. Gençlik Dairesine 'Neden aldınız' dedim. 'Mahkeme kararını beklemeliyiz üç güne çıkar' dediler. O üç gün 7 yıl oldu. O sırada çocuğumu ilk yıllar bana hiç göstermediler. Bir Alman ailenin yanına verdiler. Çocuğum Alman gibi büyüdü. Yıllarca mücadele ettim, avukatlar tuttum. Hakim, 'Çocuğunu şimdi bakıcı aileden alamam psikolojisi bozulur' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber