İnsan hakları saldırı altında

Uluslararası Af Örgütü'nün 2015 yılı raporunda, insan haklarının dünya çapında büyük ölçüde tehdit altında olduğuna vurgu yapılırken, "70 yıllık yoğun çalışma riskte" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnsan hakları saldırı altında

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) 2015 raporunu açıkladı. Raporda insan hakları ihlallerinin dünya çapında büyük tehdit altında olduğu uyarısında bulunuldu. Örgütün genel sekreteri Salil Shetty, "Sadece haklarımız değil aynı zamanda onları koruyan kanunlar ve sistem de tehlikede. 70 yılı aşkın süren yoğun çalışma ve ilerleme risk altında" dedi. Örgütün dünya geneli için yayımladığı ve dün açıkladığı rapora göre 2015'te en az 122 ülke, kişilere yönelik işkence veya kötü muamelede bulundu.

BM ACİLEN HAYATA DÖNMELİ!

En az 30 ülke mültecileri, tehlike altında olabilecekleri ülkelerine geri gönderdi ve 19 ülkede hükümet veya silahlı gruplar savaş suçu işledi. Birleşmiş Milletleri (BM) de sert bir dille eleştiren raporda, BM'nin bir an önce "yeniden hayata dönmeye" ihtiyacı olduğu belirtildi.

RUSYA utanç verici

Raporda, Rusya'nın baskıcı bir ulusal güvenlik kullanımı olduğu ve sivil toplumu susturmak için sert girişimleri olduğuna değinildi. Öte yandan Suriye'deki sivil ölümlerin kabulüne dair 'utanç verici bir inkar' olduğunun da altını çizen rapor, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de harekete geçmesini de 'duygusuzca' engellediğini söyledi.

Gazze'deki savaş suçları

İsrail'in Gazze'deki ablukasına değinen rapor, bölgedeki 1.8 milyon insanın da topluca cezalandırıldığına yer verdi. Ayrıca 2014'te Gazze'de işlenen savaş suçlarına dair kayda değer bir soruşturma yapılmasına dair Birleşmiş Milletler çağrısına da uyulmadığı belirtildi.

Almanya'ya sert Eleştiri

Örgütten Almanya'nın sığınmacı politikasına eleştiri geldi. Örgütün Almanya Genel Sekreteri Selmin Çalışkan, Merkel hükümetinin ilk başta gösterdiği yaklaşımdan uzaklaşıldığı, yerini sertliğe dönük politikaların aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber