İdil'de PKK'lıların yerlerini İHA'lar buluyor, toplar vuruyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlarda İHA'lar tarafından tespit edilen PKK'lıların yerleri top atışıyla imha ediliyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Şubat 2016 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İdil'de PKK'lıların yerlerini İHA'lar buluyor, toplar vuruyor

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar 11'nci gününde devam ediyor. Turgul Özal Mahallesi'nde yoğunlaşa operasyonlarda İHA'ların yerlerini tespit ettiği PKK'lıların bulunduğu alanlara top atışı yapılırken, mahallelerden dumanlar yükseldi.

Şırnak'ın İdil İlçesi ile Dirsekli Köyü'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren getirilen sokağa çıkma yasağının 11'inci gününde de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor.

Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat timinin katıldığı operasyonlarda Yeni Mahalle'de bulunan hendek ve barikatların büyük bölümü temizlenerek arama tarama faaliyetleri başlatıldı.

Operasyonların kaydırıldığı Turgut Özal Mahallesi'ni ablukaya alan güvenlik güçleri, PKK'lıların saklandıkları yerleri tespit edebilmek için İnsansız Hava Araçlarından yararlanıyor. Mahallenin üzerinde sürekli uçan İHA'nın gönderdiği görüntüler değerlendirilerek, PKK'lıların bulunduğu yerler top atışlarıyla Mahallede bir çok binanın üzerine yerleşen keskin nişancılar, PKK'lıları nokta atışı yaparak etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

PETROL BORU HATTINDA PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada ilçenin Yeni Mahalle bölgesinden geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına PKK'lılar tarafından döşenen el yapımı patlayıcılar, uzmanlar tarafından incelendikten sonra bomba imha ekipleri tarafından boru hattına zarar verilmeden etkisiz hale getirildi.

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattın üzerinde de güvenlik güçleri aldıkları önlemleri sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber