Gönüllü ve özverili 25 öğretmen yine iddialı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van Öğretmenler Derneği'nin (VÖDER) gönüllü ve özverili 25 öğretmeni tarafından geçen yıl maddi durumu iyi olmayan öğrencilere verilen ücretsiz Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) kursuna katılan 300 öğrenciden 223'ü Anadolu veya Fen lisesini kazandı.

VÖDER Başkanı öğretmen Aslan Sinir, dernek olarak en büyük amaçlarından birinin Van'ın sınavlardaki makus kaderini değiştirmek olduğunu belirterek, bu amaçla geçen yıl maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen veya özel ders alamayan ilköğretim son sınıf öğrencilerine yönelik olarak OKS kursu açtıklarını vurguladı.

Kursa gelen öğrencilerin 223'ünün Anadolu veya Fen lisesini kazandığını, bunun büyük başarı olduğunu söyleyen Sinir, "Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çalışarak, hafta sonlarını tam gün kursa ayırıyordu. Arkadaşlarımızın çoğu ailesiyle yeterince vakit bile geçiremiyordu. İlçeden de öğrencilerimiz geliyordu. Onları, Van'da hafta sonları ücretsiz olarak yurtlarda kalmalarını sağlıyorduk. Yeri geldiğinde onların hastalıklarıyla ilgilendik. Kursun test ve kitap ihtiyaçlarını da yakın çevremizden, esnaftan veya yardımsever insanlardan karşıladık. Biz amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Kazananların üçte biri kız öğrencilerimiz. Bu büyük bir mutluluk" dedi. Bu yıl da 600 öğrenciye OKS, 100 kişiye de ÖSS kursu verdiklerini dile getiren Sinir, kursların hafta sonu 48 öğretmen tarafından belirlenen okullarda yapıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber