Yeni kamu yönetimi, mesai tüketmemeli

Yeni kamu yönetimine ilişkin bir açıklama yapan Kamu Uzmanları Platformu 4 maddelik temel ilke açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2016 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni kamu yönetimi, mesai tüketmemeli

Hızla değişen dünyada güçlü potansiyeli ile gelecek vadeden Türkiye hemen her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor.

Şüphesiz ki bu süreç ülkemizde kamu yönetiminin de çağın gerekleri ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılanmasını kaçınılmaz kılmaktadır.

Yaşanan değişim ihtiyacına ilişkin olarak bir açıklama yapan Kamu Uzmanları Platformu, yeni kamu yönetiminde yer alması gerekn 4 temel ilkeyi açıkladı.

İşte Kamu Uzmanları Platformuna göre, yeni kamu yönetimin sahip olması gereken 4 temel ilke:

"- Mesai tüketimine değil; katma değer üretimine dayanmalı.
- Mesleki çıkar ve ikbal hesaplarını değil; ülke menfaatlerini ve kamu yararını gözetmeli.
- Bürokrasiyi yücelten ve çoğaltan değil; kamu hizmetini yaygınlaştıran ve erişimini kolaylaştıran bir yapıda olmalı.
- Kamu gücünü vatandaşa karşı bir imtiyaz olarak değil, vatandaşın hizmetinde kullanmalı."

Kamu Uzmanları Platformu, bu yaklaşımın, kamu yönetiminde köklü bir paradigma değişikliğini zorunlu kıldığını belirti ve "kamuda organizasyon biçiminden personel sistemine kadar köklü bir yeniden yapılanmaya başlanılmalı" dedi.

Kamu yönetimi etkin bir şekilde yeniden teşkilatlanırken, kamu yönetiminin insan kaynağını oluşturan kamu personelinin de verimliliği hedefleyen ve vatandaş odaklı bir bakış açısıyla yenilenmesinin şart olduğunu belirten platform "Kamu idarelerinin çekirdek kadrosu olarak ihdas edilen ve yapılan yasal düzenlemeler ile nitelikli ve etkin kamu yönetiminin merkezine konulan kariyer uzmanlar olarak bizler; çağdaş, etkin ve verimli bir kamu yönetimi inşa etmek üzere atılacak adımları desteklediğimizi ifade eder, ülkemiz açısından hayati önemi haiz bu reform çalışmalarına katkı vermeye hazır olduğumuzu saygılarımızla kamuoyuna arz ederiz." dedi.

Bildiriye imza koyan Kamu Uzmanları Platformu, Devlet Gelir Uzmanları Derneği, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği, Vakıf Uzmanları Derneği, AB Uzmanları Derneği, Çevre ve Orman Uzmanları Derneği, Yasama Uzmanları Derneği, Gelir Uzmanları Derneği, Mali Hizmetler Uzmanları Derneği ve Tarım Uzmanlarından oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber