Kılıçdaroğlu: Sivil darbe hazırlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı 'Türkiye'nin Geleceği İçin Büyük Buluşma' toplantısında, "Eğer Anayasa'ya göre seçilip gelen birisi, 'Ben Anayasa'yı tanımıyorum' diyorsa, bir sivil darbenin ön hazırlıkları yapılıyor demektir" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mart 2016 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Sivil darbe hazırlığı

ATO Congresium'daki toplantıda Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: "Bir kişi çıkıp, 'yasama ve yargı organı benim için ayakbağı' diyorsa, güçler ayrılığı ilkesini askıya alıyor demektir. Esnafın, tüccarın hangi baskılar altında olduğunu görüyorsunuz değil mi? Enselerinde boza pişiriyorlar, korkudan kimse ses çıkaramıyor. Ticaret odaları, sanayi odaları 'Neden ekonomi kötüye gidiyor' diyemiyorlar? Ecevit'in döneminde söylüyorlardı. Çünkü demokrasi vardı, özgürlük vardı. Öleceksek yiğitçe öleceğiz

BONZAİ PEYNİR EKMEK GİBİ

14 yıllık süre içinde fuhuştaki artış yüzde 790, adam öldürmede yüzde 261, cinsel tacizde yüzde 449, çocukların cinsel istismarında yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığında yüzde 628. Uyuşturucu bağımlılığında yaş 10'a indi. Kalkmış 'Çocuklara bira veriliyor' diyor. Biradan vazgeçtik senin iktidarında okul bahçelerinde bonzai satılıyor. Bonzainin peynir ekmek gibi satıldığı bir ülkede gelecek kuşakları mahvediyorsunuz.

KİMSE DAVA AÇMIYOR

Sıfır terörle devraldılar, her gün 10'larca şehidimiz geliyor. Sorumlusu kim, AKP'nin yöneticileri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Kimse ne hikmetse mahkemeye vermiyor. Bir gazeteye kayyum atandı. Kararı veren hakim, siyasi otoritenin sopasını elinde taşıyan yargıçtır. Hakim değil siyasi organın elemanıdır. 14 yılda AKP, şu anda bir devlet partisi konumundadır. Sivil toplumun, sendikaların, siyasi partilerin normal bir demokraside yapacakları mücadelenin sınırları aşılmıştır. Bu mücadele doğrudan doğruya AKP devletiyle yapılacak mücadeledir."

MÜCADELE MADDELERİ

Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 16 maddelik birlikte mücadele deklarasyonu şöyle:

- Yargı bağımsızlığını savunacağız. 'Anayasaya uymuyorum' dediğiniz andan itibaren hukuk devletini askıya almışsınız demektir.

- Bir ülkenin medyası özgür değilse, o toplumun özgürlük hakları elinden alınmış demektir. Medya özgürlüğü bütün demokrasilerin ana omurgasını oluşturur.

- Milletin vekillerini millet seçsin. Lider sultasına son vermemiz lazım. Yüzde 10 barajını savunanlar darbecilerdir, kaldıralım.

- Yurtdışı seçim çevreleri oluşturulmalı. Yurtdışından TBMM'ye milletvekili gelmeli.

- Düşünceyi açıklama özgürlüğü sağlanmalı. Bir toplumda düşünceyi açıklama yasağı getirilirse, o toplumun uygarlaşma şansı kocaman bir sıfırdır.

- Toplantı ve gösteri hakkı sağlanmalı.

- Üniversitelerin özgür ve özerk olması lazım.

- Örgütlenme özgürlüğü olmalı.

- Siyasette ahlak olmalı. Siyaset kirlilikten arınmalı.

- Güçlü bir sosyal devleti inşa edebilmeliyiz.

- Hakça bölüşmenin olmadığı yerde sosyal devlet olmaz. Yardımlarla beslenen bir toplum özgür iradesini yitiren toplum demektir.

- Doğa haklarına saygı duyulmalı. Bütün canlılara saygı gösteren bir siyasal anlayışı Türkiye'ye getirmek zorundayız.

- Kadın, erkek eşitliği sağlanmalı.

- Toplumsal barış sağlanmalı. Dördüncü devrime hazırlanmak için toplumsal barışı sağlamak zorundayız.

- Bu ülkenin devlet organları arasındaki uyuşmazlığı çözecek olan bir organ mahkemesine ihtiyacı var.

- Türkiye'yi, Ortadoğu bataklığından çıkartmak zorundayız.

Rifat BAŞARAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber