Eğitim-Sen: Eğitimin öncelikli sorunu öğretmen okul ve derslik açığıdır

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Eğitimin acil sorunları çözüm bekliyor'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Sekreteri Emirali Şimşek, öğrencilere niteliksiz ortamlarda eğitim hizmeti sunulduğunu belirterek, "Eğitim sistemindeki noksanlıkların giderilmemesinden dolayı kalitesiz bir eğitim verilmekte." dedi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim- Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, eğitimin sorunlarını yerinde tesbit etmek amacıyla il gezileri düzenlediklerini söyledi. Gezi kapsamında Erzurum ve diğer illerdeki okullarda inceleme yaptığını ifade eden Şimşek, tesbit ettikleri sorunları o ilin ve ilçenin mülki amirine de bildirdiğini söyledi.

Türkiye'de yıllarca izlenen yanlış eğitim politikaları nedeniyle eğitimin kalitesinin düşürüldüğüne dikkat çeken Şimşek, bunun da öğrenim gören öğrencileri, eğitim veren öğretmenleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Karşılaştıkları sorunların başında öğretmen, okul ve derslik açıklarının bulunduğunu ve söz konusu açığın ciddi boyuta ulaştığını anlatan Şimşek, bunun da eğitimin niteliğini olumsuz etkilediğini kaydetti. Eğitimin niteliğini yükseltmek için öncelikle kalabalık sınıf mevcutlarının azaltılması, derslik, okul, öğretmen, memur ve hizmetli açığının kapatılmasının gerektiğine dikkat çeken Eğitim- Sen Genel Sekreteri Şimşek, "Bu günlerde 2007 yılı bütçesi parlamentoda görüşülüyor. Bu bütçede de diğerlerinde olduğu gibi sosyal adalet, adil bölüşüm göz ardı edilmekte. Konfederasyon olarak eğitimin seviyesinin yükseltilmesini ve bütçeden fazla pay ayrılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Şimşek, konfederasyon olarak hükümeti eğitim çalışanlarının sorunlarının giderilmesi için uyardıklarını ve hak ettikleri sosyal ekonomik hakları elde edememeleri halinde aralık ayı içerisinde hizmet üretimi dahil olmak üzere demokratik ve meşru eylemlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber