Ödev, öğrencilerin hayatını karartıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de ev ödevlerinin kaldırılmasını isteyen ebeveyn ve eğitimcilerin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Bu konu hakkında çıkan iki kitap da büyük ilgi topluyor. Tabii ki, bu görüşe karşı çıkanlar da bulunuyor:

Sara Bennett (Ev Ödevine Karşı Dava adlı kitabın yazarı): Ev ödevleriyle akademik başarı arasında bağlantı olduğunu gösteren bir araştırma bulunmuyor. Ödevlerin yararı olmadığı gibi çocuklara zararı da var. Çocuklar ödevler nedeniyle spor ve hobilerine zaman ayıramıyor. Hatta aileleriyle birlikte bile zaman geçiremiyor. Ben de iki çocuk annesiyim. Oğlum ortaokuldayken, üniversitede çalıştığım gibi ödev yaptığını gördüm. Bu kadar büyük bir yükü nasıl taşıyabilirler?

Alfie Kohn (Ev Ödevi Efsanesi adlı kitabın yazarı): Aşırı ödev çocukları psikolojik olarak etkileyebilir. Ayrıca, aileler çocukların ödev yapmasını sadece akademik başarı için istemiyor. Çocuklar tek başlarına ödev yaparken kendileri de kafa dinleme fırsatı buluyor.

Duke Ünİversİtesİ uzmanlarI: Ev ödevleri öğrenciler için çok önemli. Çocuklar bu sayede zamanı nasıl kullanacaklarını öğreniyor. Kendine güvenleri ve sorumluluk bilinçleri artıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber