Komutan'dan Vali'ye tehdit

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Ekim resepsiyonunu 'başörtülü bayanlar' da katıldığı için protesto ederek terk eden Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'nin, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na bir mektup yazarak "Yobazlar bana saldırırsa sorumlusu sizsiniz" dediği öne sürüldü. Beştepe, resepsiyona katılanların çoğunun şehit yakınları olduğu gerçeğinin Vali Güzeloğlu tarafından basına aksettirildiğini düşünerek, Valiyi suçlayıcı bir mektup yazdı ve bu mektubun bir örneğini de 'gereği yapılmak üzere' Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Baro Başkanı'na, Emniyet Müdürü'ne ve MİT Bölge Başkanlığı'na gönderdi.

VALİ BASIN MÜŞAVİRİ Mİ

Beştepe'nin Valiye gönderdiği belirtilen mektuptaki "Bu sorumluluktan kurtulmanızın tek yolu, aynı basın yayın organlarında benim eylemimin, başörtülü şehit ailelerine ve kimsenin kutsal inancına karşı olmadığımın açıklanmasını sağlamanızdır" şeklindeki ifadeleri, "basın müşavirliği hizmetini" akla getirdi. Tümgeneral Beştepe'nin "kimsenin kutsal inancına karşı olmadığınına" ilişkin görüşlerini yayın organlarına neden direkt olarak iletmediği de ayrı bir merak konusu olurken, Genelkurmay'ın basına yönelik "akreditasyon" uygulamasının Tümgeneral Beştepe'nin bu şekilde hareket etmesini engellemiş olabileceği kaydedildi. Bu arada Beştepe, önceki gün başörtülü şehit ailelerini Garnizon Komutanlığı'nda kabul etti. Terör Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Elmas, "Paşa şehit ailelerini başörtülü-başörtüsüz ayrımı yapmadan kucaklamıştır. 29 Ekim günü öyle bir olay çıktı. Biz de haliyle üzüldük. Şimdi bu yanlışlık anlaşılmıştır ve biz şehit ailelerinin gönlü alınmıştır" dedi.

TOKALAŞMADILAR

Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ile Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu arasındaki gerginlik dünkü 10 Kasım törenlerine de yansıdı. Protokoldekilerle tek tek tokalaşan Tümgeneral Beştepe, Vali 'yi görmemezlikten geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber