Türk üniversitesi Amerikalılara ders verdi

ABD'nin önde gelen yükseköğretim birliklerinden 'American Council on Education'ın (ACE) San Francisco'da 12-15 Mart'ta düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 2 bine yakın rektör ve üst yöneticilerin katıldığı 98'inci Kongresi'nde Türkiye'den bir üniversite 'Flipped Üniversite Nasıl Kurulur' başlıklı sunum ile yer aldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2016 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk üniversitesi Amerikalılara ders verdi

ACE'nin bu yılki kongresine Türkiye'den tek başına katılan MEF Üniversitesi 'Flipped Learning/Classroom' eğitim sistemini tüm programlarında uygulayan üniversite olarak sunumunda Y ve Z kuşağı için yenilenmesi gereken eğitim sistemini ve bu eğitim sisteminin nasıl kurulabileceği ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Sunuma başta rektörler olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden prestijli üniversitelerden liderler de katıldı.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, sunumda Flipped Learning eğitim sistemini, bu sistemin nasıl kurulduğunu, öğrenci, akademisyen paylaşımlarını, sistemin kısa zamanda getirdiği başarıları ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümü anlattı. Prof. Dr. Şahin, ACE 2016'da konuşulan tüm konuların öğrenci odaklı olduğuna dikkat çekerek, ''Dünya yükseköğretimini değerlendiren, yönlendiren ACE 2016'da daha önceki yıllardaki gibi araştırma, kaynak bulma konuşulmuyor. Artık öğrenci, eşitlik, sosyal adalet, liderlik, inovasyon, teknolojinin pedagojideki etkisi ve değişen dünya konuşuluyor. ACE 2016'da MEF Üniversitesi'nin sunumunun gördüğü ilgi de bunun bir sonucu'' dedi.

1918'de kurulan yükseköğretim birliği ACE, katılımcılara, meslektaşlarıyla profesyonel ağlarını geliştirme fırsatı sunuyor. Birlik bünyesinde düzenlenen paneller, yuvarlak masa toplantıları ve resepsiyonlar ile yükseköğretimin sorunları, yenilikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber