Türkiye'de radyoloji gerçeği sempozyumu yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"AB Yolundaki Türkiye'de Radyoloji Gerçeği" Sempozyumu..

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demirci, ''Radyasyon denetimi ve radyasyondan korunma yöntemleri hakkında hem toplumun, hem de çalışanların eğitim düzeylerinde ciddi bir eksiklik var'' dedi.

Demirci, Kocaeli Radyoloji Teknisyenleri Derneği (KORAD-DER) tarafından Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde düzenlediği ''AB Yolundaki Türkiye'de Radyoloji Gerçeği'' konulu sempozyumda, radyoloji teknisyenlerinin başta eğitim ve ekonomik olmak üzere birçok sorunu bulunduğunu söyledi.

Hekimler de dahil olmak üzere tüm sağlık elemanlarının, mali açıdan sıkıntı yaşadığını ve geçim konusunda endişeli olduklarını savunan Demirci, şunları kaydetti:

''Bu kişiler idealist koşullarda çalışıyor. Kazançları düşük, geçinmekte zorluk çekiyorlar. Bu nedenle de ek iş yapmak gibi bir arayışlara giriyorlar.

Tabii bu durum ülke ve sağlık sektöründeki ekonomik durumla paralel. Radyoloji teknisyenlerinin de diğer sağlık elemanlarının da uygar ve müreffeh bir durumda yaşamlarını sürdürmelerini diliyorum.''

Sağlık alanında eleman yetersizliği bulunduğunu da anımsatan Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sağlık elemanı konusunda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Ülkedeki hekim ihtiyacından daha fazla eğitimli sağlık elemanına ihtiyaç var.

Öte yandan, radyasyonla ilgili toplum sağlığını ya da çalışanları ciddi şekilde etkileyecek bir risk olduğuna inanmıyorum. Ancak radyasyon denetimi ve radyasyondan korunma yöntemleri konusunda hem toplumun hem de çalışanların eğitim düzeylerinde ciddi bir eksiklik var. Bu konuda Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun yetersiz olduğunu görüyorum.''

KORAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ise çalışma sürelerinin 5 saatten 7.5 saate çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

Radyoloji teknisyenlerinin sorunlarının Sağlık Bakanlığınca görmezden gelindiğini ileri süren Aslanoğlu, ''Bakanlık sorunlarımızı görmezden gelip 'Avrupa Birliği'ne gireceğiz' diye çalışma saatlerimizi 7.5 saate çıkartmayı düşünüyor. Ancak biz (çalışma koşullarımızı tartışalım) diyoruz. Ondan sonra da çalışma saatlerimiz gerekirse 7.5 saate, gerekirse 17.5 saate çıkarılsın'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber